Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:16 22 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul vicepreşedinte al Curţii de Apel, votat în unanimitate de CSM

ro

08 Feb, 2020 00:00 989 Marime text

Curtea de Apel Constanţa are un vicepreşedinte nou, votat în unanimitate de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Este vorba despre magistratul Claudiu Iulian Răpeanu, din cadrul Secţiei a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal a instanţei supreme din Constanţa.
 
Potrivit CSM, magistratul a fost delegat în funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel până la ocuparea funcţiei, prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de şase luni. Judecătorul şi-a intrat oficial de ieri în drepturi, delegarea fiind valabilă începând cu data de 7 februarie.
 
Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, judecătorul asigură funcţia de vicepreşedinte devenită vacantă după promovarea judecătoarei Eleni Cristina Marcu la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Un al doilea post de vicepreşedinte al Curţii de Apel Constanţa, creat în cursul verii anului trecut, este ocupat în prezent de judecătoarea Adriana Ispas, la rândul său delegată în funcţia de conducere de către CSM începând cu luna decembrie 2019. Delegarea judecătoarei Ispas este valabilă tot până la ocuparea funcţiei, prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de şase luni.
 
Astfel, în urma delegării judecătorului Răpeanu în funcţia de vicepreşedinte, conducerea Curţii de Apel Constanţa este asigurată de preşedintele instanţei, magistratul Marius Cristian Epure, şi de cei doi vicepreşedinţi, magistraţii Adriana Ispas şi Claudiu Răpeanu.
De menţionat că în aceeaşi şedinţă a Secţiei pentru judecători a CSM a fost decisă şi prelungirea delegării în funcţia de preşedinte al Secţiei I civile a judecătoarei Mihaela Cristina Mocanu. Prelungirea este valabilă începând cu data de 16 februarie, până la ocuparea funcţiei, prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de şase luni. Hotărârea aceasta a fost adoptată cu şapte voturi pentru şi trei împotrivă.
 
Citeşte şi:
 
Vicepreşedinte nou pentru Curtea de Apel Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii