Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vicepreşedinte nou pentru Curtea de Apel Constanţa

ro

05 Feb, 2020 00:00 2888 Marime text

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii va analiza în şedinţa de mâine propunerea de a se delega un al doilea vicepreşedinte la nivelul Curţii de Apel Constanţa. Este vorba despre magistratul Claudiu Iulian Răpeanu, din cadrul Secţiei a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal a instanţei. În anul 2015, judecătorul a deţinut funcţia de preşedinte al acestei secţii.


Magistratul Răpeanu ar urma să asigure funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Constanţa, lăsată liberă în urma avansării judecătoarei Eleni Cristina Marcu la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Judecătoarea, la rândul său, fusese delegată din februarie 2019 pe funcţie, reuşind să ocupe postul cu puţină vreme înainte de a câştiga concursul pentru Curtea Supremă, din luna decembrie 2019. Astfel, judecătorul Claudiu Răpeanu ar urma să fie delegat pe funcţia ce aparţinuse judecătoarei Marcu.


Mai este de spus că cel de-al doilea post de vicepreşedinte al Curţii de Apel Constanţa a fost creat de către Consiliul Superior al Magistraturii în cursul verii anului trecut. În prezent, acesta este ocupat de judecătoarea Adriana Ispas, magistratul fiind delegat pe funcţie la finele anului trecut.


Dacă va fi acceptată propunerea privind delegarea magistratului Claudiu Iulian Răpeanu, aceasta ar urma să asigure funcţia până la ocuparea ei în condiţiile legii, prin numire sau examen, dar nu mai mult de şase luni.


Citeşte şi:

Averea şi interesele noului preşedinte din Curtea de Apel Constanţa (documente)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii