Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicușor Constantinescu chemat, din nou, la DNA Constanța într-un dosar privind Herghelia Mangalia (video)

ro

22 Dec, 2020 10:06 3211 Marime text
  • Astăzi, 22 decembrie, fostul președinte al Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu a fost rechemat la DNA Constanța în dosarul 176/P/2017 ”Herghelia Mangalia”, imagini puteți vedea în secțiunile Galerie foto și Video ale materialului.
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost chemat, marți, la Direcţia Naţională Anticorupţie Constanța, într-un dosar cu privire la Herghelia Mangalia.

 „Mâine, 22.12.2020, ora 10:00, sunt chemat din nou la DNA Constanța, în același dosar „Herghelia Mangalia”, scria, aseară, pe contul său de Facebook, fostul președinte al Consiliului Județean Nicușor Constantinescu.

„De data aceasta, măcar au resprectat procedura, citându-mă”, mai scrie Constantinescu!

"Mi s-a interzis de către poliţia politică să mai vorbesc", a spus Nicuşor Constantinescu, prezent și astăzi la DNA Constanța.

La ieșirea de la DNA Constanța, Constantinescu a strigat: "Vor să bage Flora în faliment, cum au făcut cu TV Neptun", a  mai spus fostul președinte al Consiliului Județean Nicușor Constantinescu.
 
Reamintim că pe 16 decembrie fostul președinte al CJC a fost chemat „fără citație, la sediul DNA Constanța, fără citație, la audieri, în dosarul 176/P/2017 Herghelia Mangalia”, după cum scria, într-o postare, tot pe Facebook
 
Întrebat, atunci, de ziariștii care îl așteptaul fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a precizat că se simte nevinovat. 
 
"Dosarul 176 apare în raportul CSM, cu poliţia politică de la Constanţa. Ţinta sunt eu, ca preşedinte al Consiliului Judeţean, Radu Mazăre, iar executanţii sunt dânşii, procurorii DNA şi ofiţerii SRI. Nevinovat mă simt!", a strigat Nicuşor Constantinescu, prezent la DNA Constanța.

Mai amintim  și că, din sinteza rezultatelor auditului desfăşurat de Camera de Conturi Constanţa la nivelul CJC  în 2017 s-a constatat prejudicierea bugetului local cu suma de 4.437.000 de lei astfel:

- înregistrarea nejustificată pe cheltuielile instituţiei a sumei de 3.779.000 de lei, urmare unei sentinţe civile cu privire la lucrările de amenajare la Herghelia Mangalia, aceste operaţiuni fiind cauzatoare de prejudicii aduse bugetului judeţean, în condiţiile în care lucrările în cauză au fost efectuate fără să existe proiecte, autorizaţii, recepţii parţiale sau finale, la un obiectiv care nu este în patrimoniul instituţiei (Herghelia Mangalia aparţine Regiei Naţionale a Pădurilor ROMSILVA).

În urmă cu aproape 6 ani, Herghelia Mangalia a fost modernizată, printr-o hotărâre de Consiliul Judeţean, condus la acel moment de Nicuşor Daniel Constantinescu. Lucrările au fost realizate de către RAJDP Constanţa, condusă la acea vreme de Adrian Gâmbuţeanu. Modernizarea s-a realizat prin intermediului unui protocol cu Romsilva, cea care deţine herghelia din sudul litoralului.
 
În 2017, Curtea de Conturi a României, prin Camera de Conturi Constanţa, a desfăşurat o acţiune de audit la Consiliul Judeţean Constanţa asupra conturilor anuale de execuţie bugetară a administraţiei judeţene (raportul controlului poate fi consultat în secţiunea „Documente”). Printre abaterile care au determinat prejudicierea bugetului public s-a constatat, la nivelul Consiliului Judeţean Constanţa, înregistrarea nejustificată pe cheltuielile instituţiei a sumei de 3.779.000 de lei, urmare a unei sentinţe civile cu privire la lucrările de amenajare la Herghelia Mangalia, aceste operaţiuni fiind cauzatoare de prejudicii aduse bugetului judeţean, în condiţiile în care lucrările în cauză au fost efectuate fără să existe proiecte, autorizaţii, recepţii parţiale sau finale, la un obiectiv care nu este în patrimoniul instituţiei (Herghelia Mangalia aparţine Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva).

Citește și: Nicușor Constantinescu chemat, iar, la DNA Constanța. Ultima oară a fost acum câteva zile

LIVE Nicușor Constantinescu, prezent la DNA Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii