Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicușor Constantinescu, acuzat de abuz în serviciu. Dosarul, de la Tribunalul Constanța, amânat pentru luna aprilie

ro

12 Mar, 2020 00:00 2491 Marime text

Procesul în care Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, merge mai departe!
 
Antoneta Ardeleanu, judecător în Tribunalul Constanța, magistrat învestit cu soluționarea dosarului, a stabilit cel de-al 14-lea termen (7 aprilie).
 
De precizat că în această cauză Nicușor Constantinescu a recuzat-o de șase ori pe Antoneta Ardeleanu, solicitările fostului șef al CJC fiind respinse.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au reținut următoarea stare de fapt: „În perioada decembrie 2009 - noiembrie 2010, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel, în calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu încălcarea dispozițiilor legale în materia achizițiilor publice, a achiziționat și a plătit servicii de publicitate în valoare de 401.700 lei. Suma respectivă reprezintă un prejudiciu adus bugetului Consiliului Județean Constanța concomitent cu obținerea de către firma prestatoare a serviciilor a unui folos necuvenit în același cuantum“.
 
„Concret, în perioada respectivă, Consiliul Județean Constanța a achiziționat servicii de publicitate în presa scrisă locală, pentru care a achitat integral un număr de 12 facturi fiscale. Ca urmare a dispozițiilor emise de Curtea de Conturi a României, Consiliul Județean Constanța s-a adresat instanței civile și a obținut o hotărâre judecătorească definitivă de obligare a inculpatului Constantinescu Nicușor Daniel la plata sumei de 401.700 lei, ce reprezintă întregul prejudiciu al faptei penale. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului“, se mai arată în actele DNA.
 
În prezent, Nicușor Daniel Constantinescu se află în detenție, el fiind condamnat definitiv la zece ani de închisoare.
 
Citește și
 
Nicușor Constantinescu, obligat să achite Consiliului Județean Constanța peste 1,5 milioane de lei. Dosarul, amânat din cauza grevei judecătorilor
 
Dosar la DNA pentru cadastrarea județului Constanța. Ce au decis ieri judecătorii

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii