Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nemulțumiri după achitarea fostei șefe a Centrului de Servicii Comunitare „Cristina” din DGASPC Constanța

ro

03 May, 2023 13:03 1133 Marime text


Judecătoria Constanța a decis achitarea, în primă instanță, a lui Veli Ghiunur, fosta șefă a Centrului de Servicii Comunitare „Cristina”, din cadrul Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța!
 
Veli Ghiunur a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.
 
Decizia de achitare a fost contestată la instanța superioară, respectiv la Curtea de Apel Constanța, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 

Potrivit magistraților, „în actul de sesizare a instanţei s-a reţinut că inculpata în calitate de funcţionar public în cadrul D.G.A.S.P.C. – Constanţa, şef al Centrului  de Servicii Comunitare „Cristina”, compartiment din cadrul DGASPC Constanţa,  în perioada decembrie 2011 - septembrie 2014, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiilor de serviciu, încălcând dispoziţii din Legea nr. (...) şi Legea nr. 272/2004, prin aceea că nu a adus la cunoştinţa personalului procedura operaţională privind «gestionarea banilor de buzunar», de  implementare a legilor de mai sus, prin care copiii instituţionalizaţi în centrul respectiv beneficiau de sume de bani pentru nevoi personale, situaţie care, coroborată cu  falsificarea intelectuală a documentelor justificative ( însuşi înscrisul privind diseminarea procedurii de mai sus, precum şi tabele lunare care conţineau lista minorilor beneficiari, precum şi semnăturile fictive ale educatorilor care ar fi trebuit să gestioneze sumele de bani în interesul  copiilor) a determinat ca sus-numita, prin prezentarea acestor înscrisuri ordonatorului bugetar DGASPC Constanţa, să încaseze acele drepturi băneşti, în  folosul său propriu, cauzând astfel atât o pagubă materială instituţiei publice a  D.G.A.S.P.C – Constanţa în cuantum de 28.140 lei, cât şi o vătămare gravă a drepturilor copiilor aflaţi în grija acelui centru“.

 
Așa cum arătam și mai sus, Judecătoria Constanța a decis achitarea în primă instanță a inculpatei, magistrații concluzionând că fapta nu este prevăzută de legea penală.
 
În motivarea deciziei, judecătorii arată că „organele de urmărire penală nu au reușit să demonstreze dincolo de orice dubiu rezonabil existența unui prejudiciu sau că inculpata l-a cauzat cu intenție pentru a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit“.
 
Tot în motivare se mai precizează că „majoritatea convârșitoare a martorilor audiați în prezentul dosar, angajați ai centrului în perioada respectivă, au declarat că centrul de plasament se confrunta cu probleme financiare, fiind necesar de multe să contribuie din fonduri personale cu bani pentru achiziționarea a diferite bunuri, spre exemplu de igienă“.
 
Mai multe despre acest subiect pot fi citite accesând linkul de mai jos:
 
Iată de ce a fost achitată Veli Ghiunur, fost șef centru din Protecția Copilului Constanța! Ce nu au reușit să demonstreze procurorii
 
Foto cu rol listrativ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Judecătorii din Constanța au încetat procesul penal față de Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC! Iată în ce dosar
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii