Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achitare la Judecătoria Constanța! Este vizată Veli Ghiunur, fosta șefă a Centrului a Complexului de Servicii Comunitare „Cristina”

ro

23 Apr, 2023 10:19 4346 Marime text


Veli Ghiunur, fosta șefă a Centrului a Complexului de Servicii Comunitare „Cristina”, din cadrul Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, trimisă în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, a fost achitată!
 
Decizia a fost luată de Judecătoria Constanța, instanță care a ajuns la concluzia că „fapta nu este prevăzută de legea penală“, după cum se arată și în minuta instanței.
 
Iată decizia oficială
 

Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 5 C. proc. pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I C. proc. pen., achită pe inculpata VG, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 13 ind. 2 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 297 alin. (1) C.pen., cu aplic. art. 35 alin. (1) C.pen., întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.
 
În baza art. 396 alin. 6 C.p.p. rap. la art. 16 alin. 1 lit. f C.p.p. C. pen., dispune încetarea procesului penal cu privire la inculpata VG, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, prev. de art. 321 alin.(1) C.pen. cu aplic. art. 35 alin.(1) C.pen., uz de fals, prev. de art. 323 C.pen. cu aplic. art.35 alin. (1) C.pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. (1) şi (2) C.pen.
 
În baza art. 25 alin. 5 C.proc.pen. instanța lasă nesoluționată acțiunea civilă promovată de partea civilă DGASPC din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa În baza art. 404 alin. 4 lit. c C. proc .pen. rap. la art. 397 alin. 5 C.proc.pen.menține măsurile asiguratorii luate asupra bunurilor inculpatei VG prin ordonanţa procurorului din data de 04.04.2018 (...), până la concurenţa sumei de 28.140 lei. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziția părților și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanșei, conform art. 405 alin 1 C.proc.pen. astăzi, 20.04.2023

 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa și a fost trimis în instanță în noiembrie 2018.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este una definitivă!
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Foto cu rol ilustrativ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii