Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:11 24 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moment crucial în dosarul lui Teodosie Curtea Supremă a stabilit! Cine va lua decizia definitivă

ro

09 Jun, 2017 00:00 2945 Marime text
Recent, DNA Constanţa a solicitat arestarea la domiciliu a arhiepiscopului Tomisului, cererea fiind respinsă de judecători
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a stabilit care va fi magistratul ce va analiza contestaţia formulată împotriva deciziei prin intermediul căreia s-a dispus începerea judecăţii lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului! Magistratul care va decide soarta acestui dosar este Cristina Geanina Arghir, decizia acesteia urmând a fi una definitivă.
 
Şedinţa de judecată a fost programată pentru data de 20 iunie.
 
În prezent, Teodosie Petrescu se află sub control judiciar, măsură preventivă sub imperiul căreia are următoarele obligaţii:
- să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
- să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
- să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;
- să nu desfăşoare nicio activitate cu caracter decizional în legătură cu accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuşi;
- să nu se apropie de ceilalţi suspecţi/inculpaţi din dosar, de martori, experţi şi să nu comunice direct sau indirect cu aceştia.
 
Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, este suspectat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Recent, DNA Constanţa a solicitat arestarea la domiciliu a arhiepiscopului Tomisului, cererea fiind respinsă de judecători.
 
Conform celei mai recente declaraţii de avere, pusă la dispoziţie de Consiliul Superior al Magistraturii, familia Cristinei Geanina Arghir deţine patru terenuri intravilane în Bucureşti şi la Buftea (circa 5.800 de metri pătraţi). Cristina Geanina Arghir a menţionat în documentul mai sus precizat două case de locuit, în Bucureşti şi în Buftea, (dobândite prin moştenire şi partaj.
 
În secţiunea destinată conturilor şi depozitelor bancare, Cristina Geanina Arghir a consemnat şapte astfel de linii, în lei şi în euro.
 
În mai 2015, Cristina Geanina Arghir a avut în atenţie şi dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost cercetat pentru luare de mită, abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi pentru conflict de interese.
 
Mai mult, Cristina Geanina Arghir a făcut parte din completul care l-a pus în libertate pe Stan Mustaţă, unul dintre foştii magistraţi ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa. În acest proces, printre inculpaţi se află chiar Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa.
 
Într-o altă cauză, Arghir a decis şi eliberarea din arest a fostei judecătoarei Veronica Cîrstoiu, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti. Ea a fost judecată la Curtea de Apel Constanţa alături afaceristul bucureştean Dinel Staicu, fostul proprietar al echipei de fotbal FC Universitatea Craiova, condamnat în procesul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor.
 
În 2014, Cristina Geanina Arghir l-a condamnat definitiv pe Ion Adrian Alexandrescu, preotul paroh al unei parohii din Ilfov, deferit Justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Constanţa pentru că ar fi cerut bani de la unele persoane ce urmau să fie despăgubite de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.
 
Cristina Geanina Arghir l-a condamnat pe Mohammad Munaf, implicat în răpirea jurnaliştilor români la Bagdad, a făcut parte din completul de judecători care a decis, în primă instanţă, în dosarul „Valiza“, achitarea tuturor inculpaţilor, printre care se afla şi Gigi Becali.
 
Cristina Geanina Arghir a mai făcut parte şi din completul de judecători care a decis cercetarea în stare de libertate a judecătorului Florin Costiniu şi a oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.
 
Citeşte şi: 
 
Zece conturi, cinci terenuri şi două case
Cine este şi ce avere are femeia care l-ar putea elibera pe Radu Mazăre (documente + referat DNA)

Ti-a placut articolul?

Comentarii