Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:21 27 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Apărării Naţionale, dat în judecată la Constanţa pentru întreţinerea neplătită de un militar

ro

17 Jan, 2020 00:00 811 Marime text

Judecătorii constănţeni au respins definitiv, în cursul acestei săptămâni, procesul intentat Ministerului Apărării Naţionale de către o asociaţie de proprietari din Constanţa. Motivul ce a stat la baza procesului este reprezentat de neplata datoriilor la întreţinere şi pe cele legate de racordarea la reţeaua de gaze de un militar ce a stat în chirie în apartamentul MApN, potrivit asociaţiei de proprietari.


Tribunalul Constanţa a respins recent, definitiv, acţiunea intentată de Asociaţia de proprietari Bloc TAV 4 Ministerului Apărării Naţionale. Cazul se aflase iniţial în atenţia Judecătoriei Constanţa, instanţă care, încă din primăvara anului trecut, respinsese acţiunea.


Conform datelor oficiale, procesul fusese deschis de către Asociaţia de Proprietari încă din data de 19 octombrie 2017, moment la care reprezentanţii acesteia au cerut instanţei să oblige MApN la plata sumei de 9.473,66 de lei, cu titlul de cheltuieli cu întreţinerea, a sumei de 452,03 lei reprezentând restanţe legate de racordul la gaze naturale şi a sumei de 8.456 de lei – penalităţi de întârziere. Datoriile fuseseră adunate de un militar constănţean, chiriaş al imobilului deţinut de MApN, potrivit Asociaţiei de Proprietari.
 

Ce a stabilit instanţa


În replică, Ministerul Apărării Naţionale a argumentat că, la rândul său, instituţia nu este proprietara apartamentului, ci doar administratorul acestuia, proprietar fiind Statul Român. Totodată, MApN a formulat cerere ca militarul să fie chemat în garanţie în proces. La rândul său, militarul a cerut să se respingă cererea de chemare a sa în garanţie, pe motiv că MApN nu are calitate procesuală pasivă în proces.


Magistraţii Judecătoriei Constanţa au stabilit că MApN nu ar fi proprietarul imobilului, acesta aparţinând statului român. În aceste condiţii, au respins acţiunea formulată de către Asociaţia de proprietari şi au stabilit că statul este cel ce ar trebui să achite sumele restante.


Decizia Judecătoriei a fost atacată în apel, la Tribunal, de către asociaţia de proprietari însă, în cursul acestei săptămâni, Tribunalul a respins apelul, ca nefondat.Citeşte şi:

Militar constănţean, condamnat pentru practicarea tirului pe animale şi uz de armă fără drept

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii