Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:11 20 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militar constănţean, condamnat pentru practicarea tirului pe animale şi uz de armă fără drept

ro

07 Jan, 2020 00:00 1272 Marime text

Un caz mai puţin obişnuit aflat pe rolul Tribunalului Militar Bucureşti! Zilele trecute, judecătorii au decis condamnarea unui militar constănţean (plt. adj. pr. Liviu A., din cadrul U.M. 02151 Ovidiu) pentru săvârşirea infracţiunilor de practicare a tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive, de rănirea sau schingiuirea animalelor şi uz de armă fără drept. Decizia Tribunalului Militar Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea Militară de Apel Bucureşti.

De precizat că militarul constănţean a recunoscut faptele imputate de procurori în sarcina sa, sens în care a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.


Ca urmare a acordului dintre părţi, Tribunalul Militar Bucureşti i-a aplicat inculpatului pedeapsa de un an şi trei luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de doi ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.


Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.


Militarul a mai fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul societăţii, pe o durată de 60 de zile, muncă ce va fi prestată în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa/Agenţiei Judeţene de Ocupare şi Formare şi să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei de judecată.


Militarului i-a fost atrasă atenţia asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere.Citeşte şi

Se cer daune imense
Un medic chirurg şi Spitalul Militar din Constanţa, daţi în judecată de un fost pacient


La un pas de a fi dat afară din sistem
Un militar al bazei din Topraisar se judecă pentru dreptul de a rămâne în armată


Sentinţa care a intrat în istoria Ministerului Apărării Naţionale! Avem motivarea judecătorilor (document)

Șpaga, negociată chiar pe holul spitalului
Un pacient a fost condamnat pentru că a dat mită 500 de lei unui medic militar

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii