Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarul din Constanța condamnat pentru că a tras cu pistolul într-un bichon, nemulțumit de pedeapsă

ro

16 Mar, 2020 00:00 1907 Marime text

Militarul din cadrul UM 02151 Ovidiu, condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de practicare a tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive, rănirea sau schingiuirea animalelor și de uz de armă fără drept, este nemulțumit de pedeapsă.
 
În primă instanță, Tribunalul Militar București a decis condamnarea inculpatului la un an și trei luni de închisoare. Instanța a amânat aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de doi ani.
 
Nemulțumit, militarul a contestat decizia Tribunalului Militar București la Curtea Militara de Apel București.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că, într-o zi din luna martie 2016, aproape de ora 14.00, militarul a tras un foc de armă către un câine (rasa Bichon Frise), în timp ce se afla pe bulevardul Aurel Vlaicu.
 
Cu ocazia audierii sale în calitate de inculpat, militarul a recunoscut tot și a solicitat încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției. În această situație, inculpatul a beneficiat de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii.
 
Judecătorii au stabilit că pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Constanța la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, precum și întoarcerea;
d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
 
Inculpatul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul societății, pe o durată de 60 de zile, în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța/Agenției Județene de Ocupare și Formare și să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanței de judecată.
 
Citește și
 
Militarul român transferat în Germania pentru îngrijiri medicale a decedat. Doi copii au rămas fără tată

Doi militari din Brăila și o femeie din Constanța au murit într-un accident pe DN 2A, spre Hârșova. Un plutonier major merge la închisoare

Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naționale, obligată la revizuirea unei pensii
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii