Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:15 27 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi militari din Brăila și o femeie din Constanța au murit într-un accident pe DN 2A, spre Hârșova. Un plutonier major merge la închisoare

ro

14 Mar, 2020 00:00 5626 Marime text

Curtea Militară de Apel București a decis condamnarea definitivă a unui plutonier major din cadrul UM 01297 Brăila la închisoare cu executare, pentru moartea a trei persoane (doi militari și un civil).

Militarul este acuzat că la data de 18 septembrie 2015 a condus un autoturism pe DN 2A, dinspre Constanța către Hârșova. În momentul în care a ajuns în zona km. 144+200, șoferul a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autocar, condus din sens opus de un bărbat de 38 de ani, din Constanța.

Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală gravă a conducătorului auto din autoturism și decesul unui bărbat de 25 de ani, din Petroșani, jud. Hunedoara, și al altuia, de 34 de ani, din Brăila, pasageri în autoturism (militari din cadrul Batalionului 528 Cercetare „Vlad Țepeș“ Brăila) și decesul unei femei de 39 de ani, din Constanța, ghid și pasageră în autocar.


Curtea Militară de Apel București a decis condamnarea definitivă a plutonierului major la patru ani de închisoare cu executare.


Totodată, instanța a redus cuantumul despăgubirilor morale acordate părților civile (...), de la câte 250.000 de euro la câte 150.000 de euro pentru fiecare parte civilă, în echivalentul în lei, potrivit cursului BNR din ziua plății, sume actualizate cu indicele de inflație la data plății efective, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data pronunțării prezentei decizii și până la data plății efective. Curtea de Apel a redus și cuantumul despăgubirilor morale acordate părților civile (...), de la câte 100.000 de euro la câte 40.000 de euro pentru fiecare parte civilă, în echivalentul în lei, potrivit cursului BNR din ziua plății, sume actualizate cu indicele de inflație la data plății efective, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data pronunțării prezentei decizii și până la data plății efective.


Decizia Curții Militare de Apel București este definitivă.


Citește și

Doi militari din Brăila au murit într-un accident la Constanța. Ce au decis judecătorii Curții Militare de Apel București (galerie foto)

Militar condamnat pentru un accident mortal în județul Constanța. Motivarea judecătorilor (galerie foto+video)

Un militar din Constanța a tras cu pistolul într-un bichon. A fost condamnat

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii