Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armă furată dintr-o unitate militară din Mamaia! Judecata s-a terminat! Când se va da decizia finală

ro

15 Nov, 2023 16:33 2422 Marime textFinal de proces la Curtea Militară de Apel București în dosarul furtul unei arme dintr-o unitate militară din județul Constanța (Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia).

Conform portalului instanțelor de judecată, judecătorii militari vor anunța decizia finală în cauză la jumătatea lunii viitoare.

Oricare va fi decizia instanței de apel, aceasta va fi definitivă.

Militarul căruia i-ar fi fost sustrasă arma a fost condamnat în primă instanță la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru încălcarea consemnului și fals în declaraţii.

Tot în acest dosar, în sarcina comandantului pazei au fost stabilite pedepsele de un an şi două luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de „încălcarea consemnului” și un an de închisoare pentru comiterea infracţiunii de „fals în declaraţii”.
 
Și în cazul său, judecătorii au contopit pedepsele și au stabilit pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 2 luni închisoare, la care adaugă sporul de o treime din cea de-a doua pedeapsă (1/3×12=4) rezultând, în final, pedeapsa de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei stabilite în sarcina inculpatului, fiind stabilit un termen de supraveghere de 2 (doi) ani.

Primele pedepse au fost contestate la Curtea de Apel București.

Incidentul a avut loc la data de 19 martie 2022, când un tânăr militar din Constanța ar fi fost atacat de o persoană, care i-a sustras arma și muniția de război aferentă.

La jumătatea lunii 2022, arma a fost găsită chiar de militarul atacat în post.

Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Motivarea judecătorilor în dosarul armei furate din Mamaia! „Preocupările religioase nu îl degrevează de obligația de a-și apăra țara!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii