Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:04 20 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militar al UM 02191 Constanța Biciclist băut, trimis în judecată și condamnat după ce a accidentat o femeie pe trecerea de pietoni

ro

20 Jan, 2020 00:00 795 Marime text

Un tânăr din Câmpina, judeţul Prahova, militar în cadrul UM 02191 Constanţa, a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.


În actul de sesizare a instanţei, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti arată că aproape de jumătatea lunii iunie 2016, inculpatul Ilie M., de 29 de ani, (băut fiind) a condus o bicicletă pe raza municipiului Constanţa. La un moment dat, pe strada Mircea cel Bătrân, în zona unui marcaj pietonal, a surprins şi a accidentat o femeie, care se angajase regulamentar în traversarea pe marcajul pietonal, din dreapta biciclistului.


Revenind în instanţă, Tribunalul Militar Bucureşti a stabilit în sarcina inculpatului pedeapsa de trei luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Instanţa a amânat aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de doi ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.


În continuare, judecătorii au admis în parte acţiunea civilă formulată şi au decis obligarea inculpatului la plata următoarelor sume: 1.557,92 lei, sumă actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii efective, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe şi până la data plăţii efective, cu titlu de despăgubiri civile pentru daune materiale; 1.500 euro, în echivalentul în lei, potrivit cursului BNR din ziua plăţii, sumă actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii efective, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe şi până la data plăţii efective, cu titlu de despăgubiri civile pentru daune morale.


Decizia Tribunalului Militar Bucureşti a fost pronunţată aproape de finele anului trecut şi poate fi contestată în termen de zece zile de la comunicare.


Citeşte şi:

Unitatea Militară 02191 Constanţa angajează. Nu se solicită vechime

Generalul Cătălin Băhneanu, rănit grav într-un accident la Constanţa. Doi morţi. Ce se întâmplă azi în Bucureşti (galerie foto + video)

Militar constănţean, condamnat pentru practicarea tirului pe animale şi uz de armă fără drept

La un pas de a fi dat afară din sistem Un militar al bazei din Topraisar se judecă pentru dreptul de a rămâne în armată

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii