Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

VIDEO Mega-dosar la DIICOT Constanța! Captură de 2,5 kilograme de droguri de mare risc

ro

30 Apr, 2023 13:20 2526 Marime text



Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a unor persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

Astfel, la data de 29 aprilie a.c., polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au efectuat o percheziție domiciliară, în stațiunea Mamaia Nord, în urma căreia au fost descoperite și ridicate peste 2 kilograme de droguri de mare risc,  9.000 de euro, 170 de lire sterline, 11.300 de lei, un cântar electronic de mare precizie, 2 telefoane mobile și un autoturism.

Drogurile ar fi urmat să fie vândute în cluburile din stațiunea Mamaia și participanților la festivalul care se desfășoară în această perioadă.

La sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, au fost conduse trei persoane, în vederea audierii.

Ulterior, la data de 30 aprilie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea unei persoane, cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

Totodată, aceasta a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astăzi, persoana cercetată va fi prezentată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

UPDATE - Minuta Tribunalului - 01.05.2023

Solutia pe scurt: În baza art. 226 C.p.p. admite propunerea formulata de Parchetul de pe langă Inalta Curte de Casatie si Justitie-DIICOT-Serviciul Teritorial Constanta . În baza art. 223 alin.2 C.p.p. in referire la art. 202 alin.1 si 3 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpatului CORNEANU PETRICĂ...,pe o perioadă de 30 zile, incepand cu data 30.04.2023 si pana la data de 29.05.2023, inclusiv. Dispune emiterea de indata a mandatului de arestare preventivă. Măsura se comunica administratiei locului de detinere . În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. In baza art. 272 C.P.P. dispune avansarea din fondurile MJ in favoarea Baroului Constanta a sumei de 680 lei, pentru avocat Pircalabu Ismail Stefan Daniel. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare pentru inculpat si procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 30.04.2023, ora .



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii