Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Un bărbat de 60 de ani a păcălit o copilă că o va lua de soție. A fost arestat pentru act sexual cu un minor

ro

01 Dec, 2022 10:30 1990 Marime text


Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au formulat propunere privind luarea măsurii  arestului preventiv, faţă de un inculpat (C.I.),  în vârstă de 60 de ani, din com. Mircea Vodă, jud. Constanţa, aflat în stare de reţinere, pentru comiterea infracţiunii de „act sexual cu un minor”.
 
Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că, în perioada 07-26.11.2022, inculpatul C.I. a reuşit să o impresioneze pe persoana vătămată minoră C.E. prin activităţi cu caracter mistic pe care le practica şi, profitând de starea sa de vulnerabilitate datorată vârstei fragede, situaţiei materiale şi lipsei de şcolarizare, a indus-o pe aceasta în eroare cu privire la faptul că este îndrăgostit de ea şi că o va lua de soţie, determinând-o pe aceasta să întreţină cu el raporturi sexuale, aparent consimţite.
 
Judecătoria Medgidia a decis arestarea preventivă a inculpatului.
 
Oficial!
 

Solutia pe scurt: În baza art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 1, alin. 2, alin. 3 şi alin. 4 lit. e), art. 223 alin. 2 Cod procedură penală admite în parte propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia în dosarul de urmărire penală nr. 3652/P/2021. I. În baza art. 226 Cod procedură penală rap. la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului C. I. ...., pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, faptă prev. şi ped. de art. 220 alin. (1) şi alin. (4) lit. e Cod penal (faptă săvârşită la data de 07-26.11.2022 - persoană vătămată C. E.), pe o perioadă de 30 de zile. În baza art. 230 Cod procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul C. I.. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate de desemnarea apărătorului din oficiu în cuantum de 340 de lei rămân în sarcina statului urmând a fi avansate distinct din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă. Pronunţată în camera de consiliu.

 
Nemulțumit, inculpatul a contestat arestarea sa la Tribunalul Constanța.
 
Contestația inculpatului va fi judecată săptămâna viitoare.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

Foto cu rol ilustrativ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii