Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:32 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție Constanța! Bărbații acuzați că ar fi incendiat patru adulți și șase copii, întorși din drumul lor spre libertate!

ro

12 Jun, 2024 13:32 996 Marime text

 
  • Inculpații sunt acuzați că acuzați că – în august 2022 - au intrat într-o casă, din Medgidia, unde au procedat la incendierea a 4 adulți și 6 copii, dintre care au suferit arsuri un număr de 3 adulți și un minor de 10 ani.


Curtea de Apel Constanța a decis menținerea în stare de arest preventiv a celor trei bărbați din Medgidia, județul Constanța, pentru că – în august 2022 – ar fi intrat într-o casă unde ar fi incendiat 4 adulți și 6 copii, dintre care au suferit arsuri un număr de 3 adulți și un minor de 10 ani, iar din cauza rănilor suferite, minorul a decedat!
 
Judecătorii Curții de Apel au anulat decizia Tribunalului Constanța, care dispusese înlocuirea măsurii arestului preventiv faţă de inculpaţi, cu măsura preventiva a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri.
 
Instanța de apel a desfiinţat hotărârea tribunalului și a decis menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpaţi, pentru o perioadă de până la 60 de zile, urmând a fi verificată sub aspectul legalităţii şi temeiniciei acesteia până la data de 09 august 2024, inclusiv.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă!
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, care au dispus trimiterea în judecată a celor trei bărbați.
 
Inculpații sunt acuzați că acuzați că – în august 2022 - au intrat într-o casă, din Medgidia, unde au procedat la incendierea a 4 adulți și 6 copii, dintre care au suferit arsuri un număr de 3 adulți și un minor de 10 ani.
 
Din cauza rănilor suferite, minorul a decedat.
 
Dosarul este în prezent judecat de Tribunalul Constanța.
 
Oricare va fi decizia primei instanțe, aceasta va putea fi contestată la instanța superioară.
 
Conform actului de sesizare a instanței, inculpații sunt acuzaţi că, în noaptea de 04/05.08.2022, în intervalul orar 02:00-03:00, s-au deplasat cu autoturismele personale la locuința persoanelor vătămate, unde au pătruns fără drept și, pe fondul unei stări vindicative preexistente, însoțite de adresarea de cuvinte indecente, injurioase, de amenințare cu moartea, fiind înarmați cu obiecte contondente și substanțe inflamabile, au procedat la incendierea a 4 adulți și 6 copii, dintre care au suferit arsuri un număr de 3 adulți și un minor de 10 ani.
 
Cel din urmă a decedat la data de 12.08.2022, ca urmare a arsurilor de gradul II–III pe 60% din corp, precum și a insuficienței multiple de organe și sisteme, în timp ce se afla internată în stare gravă în spital.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale.
 
Trimiterea rechizitoriului la instanţa de judecată nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Foto cu rol ilustrativ.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Caz șocant în Valu lui Traian! Inculpatul, gasit în genunchi lângă victimă, ținându-o în brațe - „L-am tăiat, s-a tăiat, tată, tată...!“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii