Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:19 11 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marius Epure şi Cristina Marcu DNA Constanţa a recuzat completul care îl judecă pe Marius Militaru, şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară

ro

21 Dec, 2018 00:00 958 Marime text
Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au finalizat cercetările specifice în dosarul în care Marius Militaru, şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost deferit Justiţiei de DNA Constanţa. Verdictul va fi amânat pentru începutul lunii viitoare. Oricare va fi decizia Curţii de Apel Constanţa, aceasta va fi definitivă.
 
La ultimul termen de judecată, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au formulat o cerere de recuzare a completului de judecată format din Marius Cristian Epure şi Eleni Cristina Marcu, din Curtea de Apel Constanţa, învestit cu soluţionarea dosarului respectiv. Solicitarea DNA Constanţa a fost respinsă.
 
Marius Militaru a fost trimis în judecată pe data de 13 ianuarie 2015, de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, pentru luare de mită. Pe data de 22 februarie 2016, Tribunalul Constanţa a decis, în primă instanţă, condamnarea lui Marius Militaru la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită.
 
Dosarul se află la Curtea de Apel Constanţa din data de 30 mai 2016.
 
Amintim că, în luna iulie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, nemulţumiţi de paşii judecătorilor din Curtea de Apel Constanţa în dosarul lui Marius Militaru, au formulat o contestaţie a duratei procesului. Aproape de începutul lunii august, Andrei Claudiu Rus, Simona Cristina Neniţă şi Ioana Alina Ilie, toţi magistraţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, au respins acţiunea promovată de procurorii DNA Constanţa.
 
Zilele trecute, judecătorul Marius Cristian Epure a fost ales viitorul preşedinte al Curţii de Apel Constanţa. 
 
Citeşte şi:
 
Premieră la DNA Constanţa! Trei judecători de la Curtea Supremă au analizat ieri contestaţia procurorilor Anticorupţie 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii