Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistratul Judecătoriei Constanţa, Răzvan Vladimir Davidencu, în atenţia CSM

ro

14 Nov, 2016 10:25 2663 Marime text
Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întruneşte astăzi în şedinţă.
 
Secţia pentru judecători a CSM are de analizat pe ordinea de zi, printre altele, „Nota Direcției resurse umane şi organizare nr. 24578/2016 referitor la solicitarea formulată de Judecătoria Constanţa în ce priveşte cererea domnului judecător Davidencu Răzvan-Vladimir de a i se repartiza un complet de judecată“.
 
Plenul va analiza cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată de judecătorul Nicolae Stanciu, vicepreşedinte al Curţii de Apel Constanţa.

Amintim că secţia pentru judecători a CSM a hotărât, la finele lunii iulie 2015, suspendarea din funcţie a lui Răzvan Vladimir Davidencu, judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa. Decizia este valabilă până la soluţionarea recursului declarat împotriva hotărârii nr. 10J/25/05.2016. Decizia atacată de Davidencu face referire la excluderea sa din magistratură.
 
Aproape de finele lunii mai 2015, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a anunţat că a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Răzvan Vladimir Davidencu. Astfel, secţia i-a aplicat magistratului judecător sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură“ pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99, lit. h), f), k) şi m) din acelaşi act normativ: „Nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”, „refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu”, „absenţe nemotivate de la serviciu, în mod repetat, sau care afectează în mod direct activitatea instanţei ori a parchetului” şi  „nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente”.
 
Decizia CSM a fost atacată cu recurs de judecătorul constănţean, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
 
Răzvan Vladimir Davidencu nu este primul constănţean exclus din magistratură. În 2011, Dumitru Mircea Dinică, judecător la Judecătoria Constanţa, a fost exclus din magistratură, după ce mai multe grefiere au susţinut că ar fi fost hărţuite sexual de judecător. În replică, acesta a susţinut că a vrut să fie drăguţ cu colegele sale şi că a fost interpretat greşit. În 2012, Doina Drăguinea, fost preşedinte al Tribunalului Constanţa, a fost exclusă din magistratură, după ce ar fi fost constatate abateri disciplinare grave în activitatea judecătorului.
 
 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii