Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat Un grup de locuitori din cartierul Palazu Mare solicită autorităţilor să respecte PUZ-ul zonei aprobat în 2011 şi să nu autorizeze un bloc în mijlocul unui cartier de case (documente)

ro

11 Jun, 2019 00:00 6842 Marime text
Un grup de locuitori din cartierul constănţean Palazu Mare a transmis o scrisoare deschisă autorităţilor, dar şi preşedinţilor partidelor politice care au reprezentare în Consiliul Local Municipal, cu privire la elaborarea Planului Urbanism de Detaliu pentru imobilul de pe str. Lucian Blaga nr. 15. Dezbaterea publică pentru acest PUD a avut loc ieri. Scrisoarea le este adresată prefectului judeţului Constanţa, Dumitru Jeacă, primarului Decebal Făgădău, preşedintelui PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, şi preşedintelui PMP Constanţa, Claudiu Palaz, precum şi tuturor consilierilor locali municipali.
 
Locuitorii sunt nemulţumiţi de faptul că Planul Urbanistic de Detaliu pentru imobilul D+P+10E locuinţe colective - Palazu Mare - str. Lucian Blaga nr. 15 municipiul Constanţa, expus dezbaterii publice, este în contradicţie cu proiectul depus iniţial şi care era de imobil D+ P + 8 E. Blocul va fi construit de firma VDT Construct Impex SRL, proiectul fiind elaborat de MDM Express Building SRL.
 

Despre VDT Construct Impex SRL 


Potrivit Registrului Comerţului, firma VDT Construct Impex SRL a fost înmatriculată în anul 2003 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 795.885 de lei, integral vărsat, este compus din 53.059 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 15 lei. Asociat unic al firmei este Vasilică Ivan, născut pe 30.11.1973, în Constanţa. Tot el este şi administratorul firmei, care se ocupă de comerţul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare.

În anul 2015, societatea cu 66 de angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 14.938.015 lei şi un profit net de 561.266 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, societatea cu 67 de salariaţi a raportat o cifră de afaceri de 43.406.473 de lei şi un profit de 1.0276.673 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 57 de salariaţi, cifră de afaceri de 20.869.587 de lei şi un profit de 1.377.593 de lei. Numele lui Vasilică Ivan apare şi în AGE General Consulting SRL şi Delta Mar Tours SRL.
 
Cetăţenii care locuiesc în imediata vecinătate a imobilului sus menţionat fac cunoscute observaţiile lor: „Prin construirea acestui imobil cu înălţimea de 34,70 metri, ne va fi îngrădit dreptul la intimidate în locuinţe, ceea ce contravine prevederilor Constituţiei
cap II, art. 26 (1), cât şi ale Codului Civil, art. 58 ( 1) privind dreptul la intimidate; dorim să cunoaştem motivul pentru care se aprobă construcţia imobilului
cu D+P+10 E cu înălţimea de 34,70 m la o distanţă de doar 2 m de gardul proprietăţii unora dintre vecini, ţinând cont de faptul că suprafaţa de 1994 mp aferentă construcţiei poate avea o înălţime suficientă care să asigure o distanţă corectă şi legală faţă de proprietăţile noastre; prin aprobarea unor astfel de construcţii colective (blocuri), nu faceţi decât să stricaţi imaginea zonei şi respectiv a oraşului ce avea în zona noastră PUZ-ul în conformitate cu prevederile aferente construcţiilor individuale D+ P + 1 şi care a fost refăcut în anul 2011 fără o dezbatere reală cu locuitorii zonei; ţinem să vă reamintim că toate utilităţile zonei au fost dimensionate pe
structura PUZ-ului şi în atare situaţie întâmpinăm probleme cu tot ce înseamnă utilităţi (apă, canalizare, energie electrică, gaze), ceea ce duce la o suprasolicitarea instalaţiilor aferente în situaţia în care au apărut în zone alte 3 construcţii colective - un bloc cu 8 etaje şi 2 blocuri cu câte 4 etaje fiecare”, susţin locuitorii din Palazu Mare în scrisoarea către autorităţi.

Aceştia invită în zonă factorii decidenţi pentru a se elucida asupra situaţiei reale din teren şi a impactului negativ privind circulaţia auto în zonă al acestei construcţii, ce va avea aproximativ 62 de apartamente şi un număr estimativ de 80 locuri de parcare, accesul urmând să se efectueze prin str. Dumbrăveni iar ieşirea prin str. Lucian Blaga, stradă cu o lăţime de doar 3,16 metri, ceea ce va conduce la un trafic infernal în zonă.

Locuitorii din Palazu Mare le cer sprijinul consilierilor locali, „aşa cum noi v-am sprijinit şi vă vom sprijini la alegerile ce vor urma”. Aceştia menţionează că nu se opun modernizării cartierului în care locuiesc. dar nu în felul neprofesionist în care se construieşte în acest moment.

Memoriul poate fi consultat în secţiunea „Documente”.
 
Citeşte şi:

PUD-ul iniţiat de VDT Construct Impex intră în Comisia Tehnică de Urbanism

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii