Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:44 14 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liber la rejudecare, în Dosarul Retrocedărilor

ro

04 Nov, 2019 00:00 593 Marime text
Curtea de Apel Bucureşti va rejudeca o mică parte din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, cauza urmând să fie înregistrată din nou pe rolul Secţiei penale a acestei instanţe cât de curând, ca urmare a faptului că s-a motivat hotărârea de condamnare.
 
Decizia privind rejudecarea a fost luată încă din luna februarie 2019 de magistraţii Curţii Supreme, odată cu decizia de condamnare a inculpaţilor din proces. Cap de listă la condamnările din dosar este fostul primar, Radu Ștefan Mazăre, ce a primit nouă ani de detenţie pentru abuz în serviciu în formă continuată şi constituire a unui grup infracţional organizat.
 
Prin aceeaşi decizie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât rejudecarea unei mici părţi a dosarului, respectiv cea care priveşte fapta de uz de fals în formă continuată, reţinută în sarcina inculpatului Georgică Giurgiucanu. În ce-l priveşte pe Georgică Giurgiucanu, acesta a fost condamnat, de altfel, prin aceeaşi decizie, la cinci ani şi şase luni de detenţie pentru instigare la complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, abuz în serviciu, în formă continuată şi, respectiv, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.
 
Deşi a fost luată încă din luna februarie, decizia privind rejudecarea aspectelor ce ţin de uzul de fals imputat lui Giurgiucanu nu a putut fi pusă în practică până acum, în lipsa motivării hotărârii de condamnare. Cum hotărârea a fost redactată încă de săptămâna trecută, este doar o chestiune de timp până ce se va relua procesul în privinţa lui Giurgiucanu, sub aspectul săvârşirii faptelor de uz de fals.
 
Citeşte şi:
 
O mică parte din Dosarul Retrocedărilor va fi rejudecat

117 ani de închisoare pentru un prejudiciu de 114 milioane de euro Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, judecata pas cu pas (documente)

Ti-a placut articolul?

Comentarii