La Curtea de Apel Decizie definitivă în cazul unui șofer acuzat că ar fi amenințat un polițist cu bătaia, după ce a fost prins trecând pe roșu, în Constanța!
La Curtea de Apel: Decizie definitivă în cazul unui șofer acuzat că ar fi amenințat un polițist cu bătaia,
16 Apr, 2025 17:00
ZIUA de Constanta
702
Marime text



Curtea de Apel Constanța a luat astăzi, 16.04.2025, o decizie definitivă într-un dosar de ultraj! Instanța a respins contestația pe care un bărbat suspectat că ar fi amenințat un agent de poliție, după ce ar fi trecut pe roșu, într-o intersecție din municipiul Constanța, și ar fi fost oprit de oamenii legii.
Potrivit anchetatorilor, la data de 02.03.2022, în jurul orei 16:15, la volanul autoturismului marca Mercedes-Benz se afla P.Z., vizibil iritat de prezenţa lucrătorului de poliţie, a prezentat pentru control doar documentele autoturismului, declarând că nu deţine asupra sa actul de indentitate şi nici permisul de conducere. În baza datelor de stare civilă pe care le-a furnizat, a fost identificat de oamenii legii.
Agenții spun că șoferul a avut o atitudine recalcitrantă şi a început să ţipe, nemulţumit de faptul că urma să fie sancţionat contravenţional. Poliţistul a intrat în autospecială, pentru a întocmi procesul-verbal de sancţiune contravenţională, iar inculpatul P.Z. a ieşit din autoturism, a început să bată în geamul portierei autospecialei şi să gesticuleze, nemulţumit de timpul pe care îl pierdea din cauza depistării. Apoi a ameninţat agentul constatator cu persoane sus-puse, care i-ar putea crea probleme la locul de muncă.
Ulterior, pentru că a afirmat că nu va semna niciun act întocmit de lucrătorul de poliţie, acesta din urmă i-a restituit documentele autoturismului, iar inculpatul i-a spus apoi „Las` că te prind eu în timpul liber, să vezi ce bătaie îţi f.t... căcăciosule!”. Apoi cei doi membri ai echipajului l-au imobilizat pe inculpat, l-au încătuşat şi l-au condus la sediul Secţiei 2 Poliţie Constanţa, pentru efectuarea de cercetări.
Acesta a fost deferit justiției, iar la data de 08.11.2024, P.Z. a primit o condamnare de 10 luni de închisoare cu suspendare și a fost obligat, printre altele, la muncă în folosul comunității pentru o perioadă de 80 de zile!
MINUTA
Soluția pe scurt: HOT. În baza art. 257 alin. 1 şi 4 C.pen., rap. la art. 206 alin. 1 Cp, cu aplicarea art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.proc.pen. Condamnă pe inculpatul P G, la pedeapsa de 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.
În baza art. 91 C.pen. – art. 93 C.pen. şi art. 404 alin. 2 C.proc.pen. Suspendă sub supraveghere executarea pedepsei închisorii pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, timp în care inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
În baza art. 93 alin. 2 şi 3 C.pen. şi art. 404 alin. 2 C.proc.pen. Pe durata termenului de supraveghere, impune inculpatului următoarele obligaţii: a) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate; b) să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcției de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanța sau în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială – Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare. În baza art. 404 alin. 2 C.proc.pen.
Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.pen. privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul săvârşirii unei infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, în cazul nerespectării cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere prevăzute de lege ori a obligaţiilor stabilite de instanţă şi în cazul neîndeplinirii integrale a obligaţiilor civile.
În baza art. 397 alin. (1) C.proc.pen. raportat la art. 25 alin. (1) C.proc.pen. Admite în parte acţiunea civilă şi obligă inculpatul la plata către partea civilă P Ş A, a sumei de 6.000 lei cu titlu de daune morale. În baza art. 274 alin.1 C.pr.pen, obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 1.300 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. (din care 800 lei este suma aferentă urmăririi penale) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată astăzi, 08.11.2024, prin punerea soluției la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.
Document: Hotarâre 1346/2024 08.11.2024
Hotărârea primei instanțe a fost contestată de către inculpat, iar cazul a intrat în atenția Curții de Apel Constanța, care, după două amânări de pronunțări, la termenul de astăzi, 16.04.2025, magistrații i-au respins apelul, ca nefondat.
Decizia este definitivă!

Surse de documentare: portalul instanțelor de judecată și Rejust.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şiprotecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Șofer fără permis, depistat în timp ce circula pe o stradă pe care este amplasat indicatorul „Accesul Interzis“
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii