Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:06 25 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judeţul Constanţa, la judecată cu Eurocult. Când se va tranşa litigiul

ro

12 Feb, 2020 00:00 604 Marime text

Litigiul dintre UAT Judeţul Constanţa şi Asociaţia Eurocult, în care prima entitate solicită 24.570 de lei de la asociaţia culturală, va fi analizat de magistraţii Judecătoriei Constanţa în luna aprilie. Înregistrat pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei încă de la finele lunii decembrie 2019, cazul a primit ca prim termen de judecată data de 8 aprilie.
 
După cum arătam în ediţiile anterioare, legat de acest proces, Marius Horia Țuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, ne declarase că CJC solicită obligarea asociaţiei la „restituirea sumelor şi a dobânzilor aferente cu privire la decontările efectuate pentru contractele încheiate în baza legii 350/2005“.
 
Mai exact, a explicat preşedintele CJC cu acea ocazie, „acţiunea de audit financiar a Camerei de Conturi Constanţa a constatat cheltuieli neeligibile, iar astfel, Judeţul a procedat la recuperarea sumelor pe cale judecătorească“.
 

Sumele pretinse

 
Concret, potrivit sursei citate, prin cererea de chemare în judecată s-a solicitat „obligarea Asociaţiei Culturale Eurocult la plata către UATJ Constanţa a sumei de 24.570 de lei, reprezentând cheltuieli neeligibile aferente Contractului de finanţare nerambursabilă pentru activitate culturală nr. 20924/31.07.2017 încheiat între părţi-debit principal“. În plus, s-a cerut „obligarea pârâtei la plata către UATJ Constanţa a sumei de 5.056,51 de lei, reprezentând dobânzi şi penalităţi de întârziere, accesorii calculate asupra debitului principal până la data de 31.10.2019, precum şi la plata dobânzilor şi penalităţilor de întârziere în continuare până la data restituirii efective şi integrale a debitului principal“.
 
De partea cealaltă, Valentin Ispas, reprezentantul Eurocult, ne-a declarat cu aceeaşi ocazie că nu li s-a adus la cunoştinţă din partea reprezentanţilor CJC că ar avea de returnat aceste sume. „Noi ne judecăm de circa doi – trei ani cu Consiliul Judeţean Constanţa pentru recuperarea sumelor întregi pentru acele proiecte şi, până la acest moment, nu ni s-au imputat aceşti bani pentru care s-au pornit noile procese“, a declarat Valentin Ispas. Totodată, acesta a precizat că nu înţelege cum s-au născut aceste debite, în contextul în care nu au fost menţionate nici măcar la momentul verificării de către reprezentanţii CJC a dosarului privind raportul proiectului.
 
Citeşte şi:
 
Judeţul Constanţa a dat în judecată Fundaţia Clopot şi Asociaţia Eurocult. Ce spun reprezentanţii entităţilor
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii