Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:01 25 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judeţul Constanţa cere 180.000 de lei de la Fundaţia „Clopot“. Când începe procesul

ro

19 Feb, 2020 00:00 543 Marime text

Magistraţii Judecătoriei Constanţa au stabilit prima înfăţişare în procesul în care Judeţul Constanţa încearcă să recupereze peste 180.000 de lei de la Fundaţia „Clopot“.
 
Cazul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei la finele lunii decembrie 2019, dar s-a stabilit ca prim termen de judecată abia data de 7 aprilie. După cum arătam în ediţiile trecute, părţi în proces sunt Unitatea Administrativ-Teritorială Judeţul Constanţa, în calitate de reclamant, şi Fundaţia „Clopot“, căreia i-a revenit rolul de pârât.
 
Contactat telefonic cu o ocazie anterioară, Marius Horia Țuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, ne-a declarat că totul a pornit în urma constatărilor făcute de Camera de Conturi Constanţa. Mai exact, acesta a precizat că „prin cererile de chemare în judecată s-a solicitat obligarea entităţii la restituirea sumelor şi a dobânzilor aferente cu privire la decontările efectuate pentru contractele încheiate în baza legii 350/2005“. Acesta a adăugat că „acţiunea de audit financiar a Camerei de Conturi Constanţa a constatat cheltuieli neeligibile, iar astfel, Judeţul a procedat la recuperarea sumelor pe cale judecătorească“.
 
Astfel, de la Fundaţia „Clopot“, Judeţul Constanţa are de primit înapoi suma totală de 184.778,81 de lei. „În cazul cu Fundaţia «Clopot», prin cererea de chemare în judecată s-a solicitat obligarea fundaţiei Umanitare «Clopot» la plata către UATJ Constanţa a sumei de 152.596,81 de lei, reprezentând cheltuieli neeligibile aferente contractului de finanţare nerambursabilă pentru activitate culturală nr. 20915/31.07.2017“, a precizat preşedintele CJC.
 
Totodată, acesta a mai precizat că s-a solicitat şi obligarea Fundaţiei „Clopot“ la plata sumei de 32.182,67 lei, reprezentând dobânzi şi penalităţi de întârziere, accesorii calculate până la data de 31.10.2019, precum şi plata dobânzilor şi penalităţilor de întârziere până la data restituirii efective şi integrale a debitului principal.
 
Contactaţi telefonic cu aceeaşi ocazie, reprezentanţii entităţii au declarat că, la rândul lor, acţionaseră în instanţă autorităţile, întrucât nu primiseră toţi banii în urma proiectelor desfăşurate.
 
Citeşte şi:
 
Judeţul Constanţa a dat în judecată Fundaţia Clopot şi Asociaţia Eurocult. Ce spun reprezentanţii entităţilor

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii