Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța, adversar al Fundației Clopot, în instanță. Miza depășește 180.000 de lei. Ce se întâmplă cu procesul

ro

29 May, 2021 00:00 1415 Marime text
  • Este vorba despre dosarul civil cu numărul 34894/212/2019, cauză în care Fundația Clopot are rolul de pârât, iar Unitatea Administrativ Teritorială Județul Constanța este reclamant.
  • „Prin cererile de chemare în judecată s-a solicitat obligarea entităţii la restituirea sumelor şi a dobânzilor aferente cu privire la decontările efectuate pentru contractele încheiate în baza legii 350/2005“, au explicat reprezentanții Consiliului Județean.
  • Noul termen a fost fixat pentru data de 21 septembrie 2021, de la ora 10.30, în vederea administrării problelor.
Procesul în care UAT Județul Constanța solicită peste 180.000 de lei de la Fundația Umanitară Clopot a fost amânat, la Judecătoria Constanța.
 
Magistrații Secției civile au decis acordarea unui nou termen în cauză pentru data de  21 septembrie 2021, de la ora 10.30, în vederea administrării probelor.
 
Amintim, este vorba despre dosarul civil cu numărul 34894/212/2019, cauză în care Fundația Clopot are rolul de pârât, iar Unitatea Administrativ Teritorială Județul Constanța este reclamant.
 
În acest caz, la începutul acestui an, instanța de judecată a decis respingerea cererii de recuzare a completului formulată de Fundația Umanitară Clopot.
 
Totodată, la mijlocul anului trecut, instanța a respins excepțiile tardivității formulării cererii și, respectiv, cea a prescripției dreptului material la acțiune, ce fuseseră invocate de reprezentanții Fundației Clopot.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, la momentul înregistrării dosarului la instanța de judecată, reprezentanții Consiliului Județean Constanța au precizat pentru ZIUA de Constanța că procesul are la bază constatările făcute de Camera de Conturi Constanța.
 
„Prin cererile de chemare în judecată s-a solicitat obligarea entităţii la restituirea sumelor şi a dobânzilor aferente cu privire la decontările efectuate pentru contractele încheiate în baza legii 350/2005“, au explicat reprezentanții Consiliului Județean.

S-au solicitat dobânzi și penalități de întârziere

 
„Acţiunea de audit financiar a Camerei de Conturi Constanţa a constatat cheltuieli neeligibile, iar astfel, Judeţul a procedat la recuperarea sumelor pe cale judecătorească“, arătau aceștia la momentul introducerii acțiunii în instanță.
 
Concret, de la Fundaţia „Clopot“, Judeţul Constanţa, prin reprezentanții săi, că are de primit înapoi suma totală de 184.778,81 de lei.
 
„În cazul cu Fundaţia «Clopot», prin cererea de chemare în judecată s-a solicitat obligarea fundaţiei Umanitare «Clopot» la plata către UATJ Constanţa a sumei de 152.596,81 de lei, reprezentând cheltuieli neeligibile aferente contractului de finanţare nerambursabilă pentru activitate culturală nr. 20915/31.07.2017“, au declarat, pentru ZIUA de Constanța, reprezentanții Consiliului Județean Constanța, în decembrie 2019.
 
De asemenea, s-a solicitat şi obligarea Fundaţiei Clopot la plata sumei de 32.182,67 lei, reprezentând dobânzi şi penalităţi de întârziere, accesorii calculate până la data de 31.10.2019, precum şi plata dobânzilor şi penalităţilor de întârziere până la data restituirii efective şi integrale a debitului principal.
 
Contactaţi telefonic cu aceeaşi ocazie, reprezentanţii Fundației au declarat că și ei acţionaseră în instanţă autorităţile, la rândul lor, întrucât nu primiseră toţi banii în urma proiectelor desfăşurate.
 
Indiferent care va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară de părțile nemulțumite.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Festivalul Iernii 2016 Primăria Constanţa cere Fundaţiei Umanitare „Clopot“ să restituie peste 400.000 de lei. Solicitarea, respinsă în primă instanţă (documente)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii