Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii s-au opus! Procurorii din Tulcea au cerut, din nou, arestarea șoferului acuzat de producerea accidentului mortal din ianuarie

ro

24 Apr, 2023 00:00 9864 Marime text
 
  • În urma impactului a rezultat decesul conducătoarei auto în vârstă de 52 de ani.
  • Potrivit polițștilor, conducătorul auto deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ.
  • Totodată bărbatul a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive, au mai precizat după accident oamenii legii.
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au solicitat, pentru a doua oară, arestarea șoferului acuzat de producerea accidentului mortal din ianuarie. Tragedia rutieră a avut loc în seara zilei de 19 ianuarie 2023, pe strada Babadag, din Tulcea. După accident, bărbatul a fost testat cu aparatul DrugTest, au mai arătat polițiștii, care a indicat un rezultat pozitiv, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.   
 
Inculpatul din prezenta cauză este un tânăr bucureștean, de 32 de ani, aflat în prezent sub imperiul măsurii preventive a controlului judiciar.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, la finele săptămânii trecute, Judecătoria Tulcea a respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea, de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive, faţă de inculpat, ca neîntemeiată.
 
Decizia nu este una definitivă!
 
Șoferul este suspectat de producerea unui grav accident, la Tulcea, eveniment în care o femeie de 52 de ani a murit.
 
Potrivit IPJ Tulcea, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tulcea au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu victime omenești.
 
„Din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe strada Babadag, din direcția localității Cataloi, pe fondul neadaptării vitezei în curbă, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și ar fi pătruns pe sensul opus de circulație, intrand în coliziune cu un autoturism condus de o femeie în vârstă de 52 de ani, din județul Tulcea.
 
În urma impactului a rezultat decesul conducătoarei auto în vârstă de 52 de ani.
 
Conducătorul auto deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ. Totodată bărbatul a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Tulcea.
 
După accident, Judecătoria Tulcea a dispus arestarea preventivă a șoferului, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.
 
Ulterior, procurorii au cerut prelungirea măsurii arestării preventive, însă judecătorii au respins solicitarea.
 
Judecătoria Tulcea a respins, ca nefondată, propunerea procurorilor, de prelungire a măsurii arestării preventive privindu-l pe inculpat și au înlocuit măsura arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.  
 
Apoi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea a solicitat prelungirea măsurii arestului la domiciliu față de inculpat.
 
Cererea procurorilor a fost respinsă, ca nefondată, de Judecătoria Tulcea, care a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri.
 
Decizia Judecătoriei Tulcea a fost contestată la instanța superioară, respectiv la Tribunalul Constanța, instanță care a respins, ca nefondate, contestațiile.
 
Pe cale de consecință, tribunalul a menținut decizia Judecătoriei Tulcea prin intermediul căreia șoferul în cazuă a fost plasat sub imperiul controlului judiciar.
 
Așa cum arătam și mai sus, procurorii din Tulcea au solicitat, pentru a doua oară, arestarea șoferului, respectiv de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive.
 
Judecătorii au respins și această solicitarea, faţă de inculpat, ca neîntemeiată.
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Constanța. Achitare pentru ucidere din culpă! Se cer daune de 3,5 milioane de euro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii