Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecata în dosarul accidentului cu doi tineri morți aproape de Palazu Mic a fost suspendată (video)

ro

09 May, 2020 00:00 4332 Marime text

Magistrații de la Judecătoria Constanța au decis ieri suspendaea dosarului accidentului mortal, de jumătatea lunii ianuarie 2019, de lângă Palazu Mic, eveniment soldat cu decesul a doi tineri. Procesul a fost suspendat în baza Decretului 195/2020 privind instituirea stării de urgentă pe teritoriul României. Este de menționat că în termen de zece zile de la încetarea stării de urgenţă, instanţa va lua măsurile necesare pentru fixarea unui nou termenelor de judecată şi citarea părţilor.


Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, aproape de jumătatea lunii ianuarie 2019, inculpatul, un tânăr de 22 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe DN 22, dinspre Tulcea către Constanţa, iar la un moment dat, ajungând la km 265, între localităţile Cogealac şi Taşaul, zona Palazu Mic din cauza neadaptării vitezei la configuraţia drumului, curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma impactului, au rezultat decesul la faţa locului al şoferului şi al pasagerului din spate din al doilea autoturism şi vătămarea corporală uşoară a şoferului primului autoturism şi a pasagerului dreapta din cel de-al doilea autoturism.

În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, a rezultat o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Pe data de 14 februarie 2019, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au finalizat ancheta specifică în dosarul cauzei şi au dispus trimiterea inculpatului în judecată pentru ucidere din culpă.



Pe data de 15 februarie 2019, magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa (instanţă învestită cu soluţionarea cazului) au constatat decăderea procurorului din dreptul de a formula cereri privind măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpat. Mai mult decât atât, Judecătoria Constanţa a constatat nulitatea actului făcut în sensul mai sus precizat, peste termen, precum şi imposibilitatea judecătorului de cameră preliminară de a verifica din oficiu legalitatea şi temeinicia măsurii preventive înainte de expirarea duratei acesteia (19.02.2019).


Decizia Judecătoriei Constanţa a fost contestată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, la Tribunalul Constanţa.


Ulterior, magistraţii de la Tribunalul Constanţa au analizat contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi au decis să respingă acţiunea procurorilor, ca nefondată. Hotărârea Tribunalului Constanţa a fost definitivă, iar pe cale de consecinţă, inculpatul a fost eliberat din arestul preventiv.





Citește și

Rămas bun, Dragoş şi Adrian! Tinerii morţi în accidentul de la Palazu Mic vor fi înmormântaţi astăzi

"Eu am sunat la ambulanţă" Adolescentul care a supravieţuit în urma accidentului grav de la Palazu Mic a povestit ce s-a întâmplat. Doi tineri au murit

LIVE Video UPDATE Judeţul Constanţa. Accident rutier grav. Două persoane decedate. O a treia se zbate între viaţă şi moarte. Două maşini s-au făcut praf (galerie foto+video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii