Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident cu trei morți pe DN 22, la intrare în Tariverde! Medicul Ion Cocoloș condamnat în urma unui acord de recunoaștere a vinovăției (FOTO+VIDEO)

ro

25 May, 2023 00:00 6363 Marime text
 
 
  • Accidentul a avut loc la data de 10.11.2021, pe DN 22, Constanța – Tulcea, între localitățile Tariverde și Palazu Mic, județul Constanța.
  • Un autoturism marca Hyundai, model 1X35, s-a lovit frontal de un Opel Astra, condus din sens opus, iar în urma accidentului a rezultat decesul a trei persoane.
  • Conform portalului instanțelor de judecată, la data de 10.01.2023 a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța sub nr. de dosar 455/212/2023 acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța și Ion Cocoloș.
  • Prin Hotarârea nr. 588/2023, din 26.04.2023, Judecătoria Constanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat la data de 19.12.2022 între procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cu inculpatul în dosarul de urmărire penală nr. 1135/P/2022.
  • Instanța a decis condamnarea acestuia la o pedeapsă cu închisoarea de 3 (trei) ani cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
 
 
Magistrații de la Judecătoria Constanța s-au pronunțat în primă instanță asupra acordului de recunoaștere a vinovăției încheiat de medicul bucureștean Ion Cocoloș cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, după producerea unui grav accident rutier soldat cu decesul a trei persoane. 
 
În fapt, s-a  reținut că la data de 10.11.2021, orele 09.00, inculpatul a condus autoturismul marca Hyundai model 1X35, pe DN 22.
 
La km 259 + 887m, șoferul „a efectuat o manevră de depășire neregulamentară“, după cum spun chiar magistrații, „cu încălcarea dispozițiilor art. 45 alin. 3 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, pe fondul asigurării necorespunzătoare la efectuarea manevrei de depășire, și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Opel, condus din sens opus, iar în urma accidentului a rezultat decesul a trei persoane.
 

Fiind ascultat în prezenţa apărătorului, inculpatul a declarat expres în faţa procurorului că recunoaşte comiterea infracţiunii ce i se reţine în sarcină, precum şi că acceptă încadrarea juridică dată faptei pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală.
 
De asemenea, inculpatul le-a declarat magistraților, printre altele, că este „medic ortoped“, că regretă cele întâmplate și că este de acord cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității.
 
Ca urmare a încheierii a acordului de recunoaştere a vinovăţiei, inculpatul a fost de acord să fie condamnat la pedeapsa închisorii de 3 ani, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilirea unui termen de supraveghere de 3 ani, cu obligațiile aferente, inclusiv obligația de a presta muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile.
 
Oficial de la instanță 
 
Conform portalului instanțelor de judecată, la data de 10.01.2023 a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța sub nr. de dosar 455/212/2023 acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța și Ion Cocoloș.
 
Prin Hotarârea nr. 588/2023, din 26.04.2023, Judecătoria Constanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat la data de 19.12.2022 între procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cu inculpatul în dosarul de urmărire penală nr. 1135/P/2022.
 
Instanța a decis condamnarea inculpatului la o pedeapsă cu închisoarea de 3 (trei) ani pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
 
Judecătoria a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei şi a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani, ce se va calcula de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
Pe durata termenului de supraveghere, cel în cauză a fost obligat să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune București, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Judecătoria Constanța a lasat nesoluționată acțiunea civilă exercitată de părțile civile înc auză și a luat act act că între părțile civile și partea responsabilă civilmente Societate de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. nu a fost încheiată tranzacție sau acord de mediere.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.
 
Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Sursă: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
UPDATE. Județul Constanța
O femeie și fiul ei au murit și mai multe persoane au fost rănite într-un grav accident rutier (GALERIE FOTO+VIDEO)

 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii