Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:02 30 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmeria Română, învinsă în instanța tulceană de colonelul Ion Bordei. Procesul a ajuns la Constanța

ro

07 Sep, 2020 00:00 763 Marime text

  • Este vorba dosarul cu numărul 1335/88/2019/a1, înregistrat pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel.

  • Cazul va fi analizat de judecătorii constănțeni săptămâna viitoare, pe 16 septembrie, de la ora 10.00.

  • Inițial, colonelul Ion Bordei a obținut la Tribunalul Tulcea suspendarea ordinului, despre care spune că este o măsură administrativă aplicată de IGJR.

  • „Eu nu am greşit cu nimic!“, a mai spus colonelul Ion Bordei.

 
Proces important pe rolul Curții de Apel Constanța, săptămâna viitoare.
 
Judecătorii de la malul mării sunt chemați, și ei, să împartă dreptatea între colonelul Ion Bordei, inspector-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea și Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.
 
Iar aceasta, după ce pe rolul Curții de Apel a fost înregistrat recursul declarat de IGJR împotriva hotărârii judecătorilor tulceni de a suspenda, la cererea colonelului, un act administrativ al IGJR. Recursul se va judeca la Curtea de Apel săptămâna viitoare, pe data de 16 septembrie.
 
Concret, este vorba dosarul cu numărul 1335/88/2019/a1, înregistrat pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal, cu prim termen de judecată fixat pentru data de 16 septembrie.
Cazul privește recursul formulat de IGJR împotriva deciziei Tribunalului Tulcea de a suspenda executarea ordinului Inspectorului General al Jandarmeriei Române nr. 1319/15.07.2019. Suspendarea s-a făcut la cererea colonelului Ion Bordei, inspector șef al IJJ Tulcea.
 

Ce spune colonelul Bordei

 
Contactat telefonic cu o ocazie anterioară, colonelul a declarat pentru ZIUA de Constanța că dosarul 1335/88/2019 vizează cererea de anulare a unei măsuri administrative aplicate de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române la finele unui control. „Eu nu am greşit cu nimic!“, a conchis fostul şef al Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis“ Constanţa, actualul inspector-şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea.
 

Tribunalul Tulcea a admis cererea

 
Amintim că, în şedinţa din 20 ianuarie, Tribunalul Tulcea i-a admis cererea colonelului Ion Bordei şi a dispus „suspendarea executării Ordinului Inspectorului General al Jandarmeriei Române nr. 1319/15.07.2019, până la soluţionarea definitivă a cauzei“. Decizia Tribunalului Tulcea a fost contestată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române la Curtea de Apel Constanţa, astfel că acum decizia finală privind suspendarea îi revine instanței de la malul mării.
Între timp, în luna iulie, Tribunalul Tulcea a decis, de asemenea, anularea ordinului respectiv, alături de alte trei acte emise de IGJR.
Decizia respectivă a tribunalului tulcean poate fi, la rândul său, atacată în recurs, la Curtea de Apel Constanța.
Pe de altă parte, recursul prin care IGJR contestă suspendarea ordinului, va fi analizat pe data de 16 septembrie, de la ora 10.00, de completul C1 Recurs al Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței.


 
Citește și:

Victorie în instanță pentru colonelul Ion Bordei, șeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea

„Eu nu am greşit cu nimic!“
Colonelul Ion Bordei, şeful IJJ Tulcea, o primă victorie în faţa Inspectoratului General al Jandarmeriei Române

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii