Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul de Jandarmi Tulcea doreşte să reînfiinţeze structuri proprii în Delta Dunării

ro

19 Jan, 2022 18:34 1554 Marime text

 
  • Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Tulcea are doar 78% din personalul prevăzut în statul de organizare a instituţiei, dar cu toate acestea doreşte să reînfiinţeze mai multe structuri în localităţi din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.



Inspectorul-şef al IJJ, colonelul Ion Bordei, a declarat miercuri, în timpul unei conferinţe de presă, că procentajul de încadrare a personalului asigură capacitatea de a îndeplini toate activităţile cerute de situaţia din teren şi a precizat că deficitul cel mai mare, 36% din necesar, se înregistrează în rândul ofiţerilor.



"În ultimii ani, începând cu 2017, ca urmare a legislaţiei în vederea trecerii în rezervă cu drept de pensie, atractivă la vremea respectivă, la nivelul structurilor MAI au fost foarte mulţi colegi care au considerat că îndeplinesc condiţiile de trecere în rezervă cu drept de pensie. A fost un val foarte mare la nivel naţional şi se găseşte proporţional şi la unitatea noastră. Consecutiv, au mai fost ofiţeri care au promovat pe funcţii de conducere în alte unităţi din judeţele în jur", a explicat inspectorul-şef al IJJ.



Unul dintre posturile vacante încă din anul 2016 este cel de contabil-şef al IJJ, situaţia fiind înregistrată ca urmare a faptului că forurile abilitate nu au organizat concursuri pentru ocuparea acestui post.



Pentru anul 2022, IJJ şi-a propus să reînfiinţeze structuri proprii în localităţi înconjurate de ape, Sulina, Chilia Veche, Crişan, dar şi într-unul din cele mai vizitate sate din zona de terasă a judeţului, Jurilovca.



"Având în vedere discuţiile purtate cu primarii unor localităţi din Deltă, creşterea numărului de turişti, situaţia operativă şi nevoia de asigurare a ordinii publice în zona deltaică, avem câteva propuneri şi, în funcţie de analiza eşaloanelor superioare, vedem cum va fi abordat acest plan de a înfiinţa mai multe structuri în Delta Dunării", a menţionat colonelul Ion Bordei.



Detaşamentul mobil al IJJ asigură toate deplasările în Deltă, iar când efectivele nu sunt suficiente, în contextul în care mai multe activităţi se desfăşoară simultan, conducerea Inspectoratului solicită sprijinul Grupării mobile de jandarmi de la nivel regional.

Conferinţa de presă a fost prilejuită de prezentarea bilanţului activităţii desfăşurate în anul 2021.



Sursa Agerpres
Sursa foto: GJM Tomis Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii