Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Galeria comandanților! Cine a condus Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța din 2005 și până în prezent (galerie foto)

ro

05 Oct, 2019 00:00 6407 Marime text

Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța este constituită și funcționează potrivit prevederilor Legii nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române.

Conform legii, Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța funcționeaza în subordinea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, ca structură destinată organizării și executării misiunilor de asigurare și restabilire a ordinii publice și de combatere a infracționalității în zona de responsabilitate corespunzătoare județelor Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași și Brăila.


Cel mai lung mandat l-a avut colonelul Costică Cojoc. Acesta a fost, în perioada anilor 2005 - 2012, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanţa.


În perioada 2012 – 2016, colonelul Mircea Seceleanu a fost comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța


Mai departe, Daniel Ferencz, actualul inspector-șef al Inspectoratului de Jandarmi Constanța, a fost, în perioada 1.07.2016 – 15.12.2018, comandant al Grupării de Jandarmi Mobile “Tomis” Constanta.


Aproape de finele anului 2018, la sediul Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, în prezența colonelului Mihai Gabriel Niţoi din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și a personalului unității, colonelul Cristinel Gheorghe a fost împuternicit la comanda grupării.


Din 06 februarie 2019 până ieri a fost împuternicit comandant al comandant al Gruparii de Jandarmi Mobile “Tomis” Constanța colonelul Ion Bordei.


Ieri, colonelul Constantin Dima, fostul inspector-şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, a fost numit la comanda grupării. Primirea comenzii unității s-a desfășurat la sediul Grupării de Jandarmi Mobile Constanta, în prezența colonelului Alexandru Borcan din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.


Citește și:


Trece în rezervă Viaţa şi cariera colonelului dr. Costică Cojoc (document)


Decorație pentru colonelul Mircea Seceleanu de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța


Colonelul Cristinel Gheorghe, împuternicit la comanda Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii