Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:45 29 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Irina Manole, șef în cadrul O.J.F.I.R. Tulcea, menținută în arest la domiciliu

ro

07 Jun, 2021 16:18 1092 Marime text
 
Tribunalul Tulcea a decis ca Irina Manole, fosta șefă a Serviciului active fizice și plăți directe din cadrul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Tulcea, să rămână în stare de arest la domiciliu.
 
Hotărârea a fost luată azi și poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Oficial
 

Solutia pe scurt: În temeiul art. 348 c.pr.pen., raportat la art. 207, alin. 6 c.pr.pen.; Menţine măsura arestării la domiciliu a inculpatei Manole Irina începând cu data de 7 iunie 2021. În temeiul art. 221, alin. 6 c.pr.pen.; Încuviinţează părăsirea de către inculpata Manole Irina a domiciliului în ziua de 9 iunie 2021, între orele 9 – 15, pentru studierea dosarului de urmărire penală la arhiva Tribunalului Tulcea. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu din 7 iunie 2021.

 
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
 
„În perioada martie - aprilie 2021, inculpata Manole Irina, în calitatea menționată mai sus, printr-un intermediar, ar fi pretins și primit suma de 70.000 lei de la o persoană (martor în cauză), beneficiară a unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, împrejurare în care procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
Suma respectivă reprezintă jumătate (50%) din banii încasați de la O.J.F.I.R. Tulcea, sub formă de finanțare europeană, de către persoana respectivă în cadrul Măsurii «Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri» și ar fi fost primită de inculpată pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru «ajutorul» acordat martorului la întocmirea, depunerea și aprobarea proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile.“
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii