Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:56 25 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Irina Manole, șef în cadrul O.J.F.I.R. Tulcea, acuzată de luare de mită, poate fi eliberată din arestul preventiv

ro

14 May, 2021 00:00 1112 Marime text
  • Irina Manole, fosta șefă a Serviciului active fizice și plăți directe din cadrul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Tulcea, acuzată de DNA Constanța, de luare de mită, poate fi plasată în arest la domiciliu.
  • Manole a fost arestată preventiv la începutul lunii aprilie 2021.

Irina Manole, fosta șefă a Serviciului active fizice și plăți directe din cadrul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Tulcea, poate părăsi arestul preventiv!

Ieri, 13 mai 2021, Tribunalul Tulcea a dispus înlocuirea măsurii arestarii preventive cu cea a arestului la domiciliu, pe o durata de 30 zile începând cu data ramânerii definitive a prezentei decizii.

Decizia Tribunalului Tulcea poate fi contestată la Curtea de Apel Constanțața.

Recent, Irina Manole a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

„În perioada martie - aprilie 2021, inculpata Manole Irina, în calitatea menționată mai sus, printr-un intermediar, ar fi pretins și primit suma de 70.000 lei de la o persoană (martor în cauză), beneficiară a unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, împrejurare în care procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Suma respectivă reprezintă jumătate (50%) din banii încasați de la O.J.F.I.R. Tulcea, sub formă de finanțare europeană, de către persoana respectivă în cadrul Măsurii «Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri» și ar fi fost primită de inculpată pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru «ajutorul» acordat martorului la întocmirea, depunerea și aprobarea proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile.“

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Afaceriști trimiși în judecată de DNA Constanța. Prejudiciu, peste 31 milioane de euro. Începe judecata

Condamnare definitivă într-un dosar al DNA Constanța. Doi ani de închisoare cu suspendare pentru un fermier din Tulcea


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii