Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investitor imobiliar, proces cu primarul și Consiliul Local Constanța. Ce decizie au luat judecătorii (MINUTA)

ro

28 Feb, 2024 17:00 831 Marime text
  • Judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal au respins ca prescrisă cererea companiei de chemare în judecată a autorităților publice locale.
Judecătorii Tribunalului au respins astăzi, 28 februarie 2024, cererea formulată de Avantech Cont SRL, dezvoltator imobiliar din Constanța, în contradictoriu cu primarul, municipiul și Consiliul Local Constanța.
 
Decizia a fost luată în dosarul 3603/118/2023, aflat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de „pretenții“, iar părți în cauză sunt Avantech Cont SRL, în calitate de reclamant și, respectiv, Consiliul Local Constanța, Municipiul Constanța prin Primar și Primarul Municipiului Constanța, în calitate de pârâți.
 
Astăzi, judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal au respins ca prescrisă cererea companiei de chemare în judecată a autorităților publice locale.
 
Iată minuta hotărârii pronunțate astăzi, 28 februarie 2024, în dosarul 3606/118/2023:
 
„Respinge, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României, formulată de reclamanta Avantech Cont Srl, ca inadmisibilă.
 
Cu drept de recurs în termen de 48 ore de la pronunţare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.
 
Respinge excepţiile tardivităţii şi autorităţii de lucru judecat, invocate de pârâţii Primarul mun. Constanţa, Municipiul Constanţa prin Primar şi Consiliul Local Constanţa, ca neîntemeiate.
 
Admite excepţia prescripţiei dreptului reclamantei de a solicita penalităţi de întârziere, invocată de pârâţii Primarul mun. Constanţa, Municipiul Constanţa prin Primar şi Consiliul Local Constanţa iar în consecinţă, Respinge cererea de chemare în judecată, formulată de reclamanta AVANTECH CONT SRL în contradictoriu cu pârâţii PRIMARUL MUN. CONSTANŢA, MUNICIPIUL CONSTANŢA prin Primar şi CONSILIUL LOCAL CONSTANŢA, ca prescrisă.
 
Obligă reclamanta la plata către pârâţi a sumei de 2856 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal“
 
Hotărârea de azi a instanței poate fi atacată în recurs, caz în care dosarul urmează să fie trimis pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
La Tribunal, dosarul se află, potrivit datelor noastre, în atenția completului prezidat de magistratul Ciprian Gabriel Butaru.
 
Trebuie precizat că pe rolul Tribunalului Constanța mai există un dosar în care compania Avantech Cont SRL a chemat în judecată Consiliul Local Constanța, de această dată fiind vorba despre o cerere de anulare a unei hotărâri a Consiliului Local ce vizează cartierul Tomis Nord.
 
În acel proces, înregistrat sub indicativul 4722/118/2023, este vizată HCL Constanța nr. 175/27.04.2023, hotărâre prin care a fost aprobat Planului Urbanistic Zonal „Avantech Cont“, Municipiul Constanța.
 
PUZ vizează o suprafață de șapte hectare, situată în cartierul Tomis Nord, fiind delimitată de strada Suceava, aleile Argeș și Capidava.
 
Dosarul încă se judecă la Secția de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului, unde a fost stabilită următoarea înfățișare la data de 31 mai 2024.
 
Despre Avantech Cont SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 28 februarie 2024, Avantech Cont SRL a fost înființată în anul 2002, are sediul în Constanța, pe strada Țepeș Vodă, nr. 21 și se ocupă de închirierea șu sibînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
Firma are un punct de lucru și în stațiunea Mamaia.
 
Asociați sunt Hristian Șapera și Enache Dardac, ultimul fiind și administratorul societății, iar numele său regăsindu-se și în Nazodi Expres SRL Constanța.
 
Conform sursei citate, în 2022, societatea a declarat 0 angajați, profit peste 41.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 50.000 de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Complex comercial cu bowling și cinema, pe Șoseaua Mangaliei, din Constanța! Decizia Tribunalului (MINUTA)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii