Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 13 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Complex comercial cu bowling și cinema, pe Șoseaua Mangaliei, din Constanța! Decizia Tribunalului (MINUTA)

ro

27 Feb, 2024 17:00 4333 Marime text
  • Obiectul dosarului este o „obligație de a face HCL 63/2008“, HCL-ul vizând aprobarea Planului Urbanistic Zonal Construire Imobil S+P+2E – Complex Comercial, Șoseaua Mangaliei nr. 179 teren în suprafață totală de 65.366,85 mp, proprietate SC Property Development Two SRL.
Tribunalul Constanța s-a pronunțat astăzi, 27 februarie 2024, în dosarul în care este vizat PUZ-ului unui viitor complex comercial de pe Șoseaua Mangaliei, din oraș.
 
Judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței au respins cererea de chemare în judecată, ca fiind formulată de o persoană care nu are calitatea procesuală activă cerută de lege pentru a deschide procesul.
 
Hotărârea a fost luată în dosarul 6220/118/2023, în care părți sunt Dorel Sandu, în calitate de reclamant, și Property Development Two SRL, alături de Municipiul Constanța, Primarul Municipiului Constanța și Consiliul Local al Municipiului Constanța, în calitate de pârâți.
 
Obiectul dosarului este o „obligație de a face HCL 63/2008“, HCL-ul vizând aprobarea Planului Urbanistic Zonal Construire Imobil S+P+2E – Complex Comercial, Șoseaua Mangaliei nr. 179 teren în suprafață totală de 65.366,85 mp, proprietate SC Property Development Two SRL.
 
Iată minuta deciziei pronunțate astăzi, 27 februarie 2024, de Tribunalul Constanța:
 
„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului invocată de pârâţi prin întâmpinare. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Sandu Dorel în contradictoriu cu pârâţii Property Development Two S.R.L., Municipiul Constanţa, Primarul Municipiului Constanţa şi Consiliul Local al Municipiului Constanţa, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă. Obligă reclamantul să plătească pârâţilor Municipiul Constanţa, Primarul Municipiului Constanţa şi Consiliul Local al Municipiului Constanţa suma de 4.046 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariul de avocat. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa“
 
Decizia Tribunalului poate fi atacată în recurs, la Curtea de Apel, în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii motivate.
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Ștefan Alexandru Toma, de la Secția de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Ce prevede HCL
 
Conform HCL, „pe acest amplasament se propune realizarea unei construcţii noi cu regim de înălţime S+P+2E cu destinaţia de centru comercial – parcaje la subsol, spaţii comerciale şi de alimentaţie publică la etajul 1, bowling şi cinematografe la etajul 2. Proiectul propune amenajarea a 1968 locuri de parcare din care 930 la subsolul construcţiei şi 1038 în parcările realizate suprateran, pe 4 nivele“.
 
Se mai arată în HCL menționat anterior că „terenul este proprietate SC Property Development TWO SRL, dobândit după cum urmează: - teren în suprafaţă de 55366,85 mp, identificat cu nr. cadastral 13171/1, fiind înscris în Cartea Funciară sub nr. 50360 aşa cum rezultă din Încheierea nr. 42142/2007 eliberată de OCPI Constanţa conform contractului de vânzare – cumpărare nr. 1304/2007 autentificat de notar public Bratu Daniel Dumitru; - teren în suprafaţă de 10000 mp, identificat cu nr. cadastrale 102445 şi 102446, conform contractului de vânzare – cumpărare nr. 1715/2007 autentificat de notar public Cristina Baturi“.
 
După cum se arăta în ediții anterioare, în 2007, cu doar un an înainte de adoptarea PUZ pentru centrul imobiliar, Property Development Two SRL achiziționase 55.366,85 mp (din cei peste 65.000 mp) de la Valentin Gheorghe și Alina Gabriela Ionescu, terenul fiind situat în Șoseaua Mangaliei, nr. 197, parcela A 1121/7.
 
Ulterior, în februarie 2019, Valentin Gheorghe Ionescu, acuzat în Dosarul Retrocedărilor terenurilor din Constanța alături de fostul primar Radu Mazăre și alți acuzați, a fost condamnat prin Decizia penală 32/A/07.02.2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României la cinci ani de închisoare, acesta fiind găsit vinovat de abuz în serviciu, în formă continuată și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.
 
Restul de zece mii de metri pătrați din teren au fost achiziționați, tot în 2007, de SC Property Development Two, de la Tinel și Otilia Timu, prin contractul 1715 din 25 august 2007.
 
Timpul a trecut, însă, iar mall-ul nu a fost construit, PUZ-ul pentru viitorul centru comercial fiind acum, la 15 ani distanță de la adoptarea lui, în centrul unui proces la instanța de Contencios administrativ și fiscal.
 
Despre Property Development Two SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 23 februarie 2024, Property Development Two SRL a fost înființată în 2007, are sediul social în București, pe strada Grigore Cobalcescu, nr. 46 și se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară.
 
Acționar unic figurează firma cipriotă Atrium Retail Limited, în timp ce administratori sunt cetățeanu româno-israelian Kahana Asi și cetățeanul polonez Paez Rasmussen Evaristo Hans.
 
Numele lui Kahana Asi se leagă și de societățile bucureștene A.B.M. Original Management SRL, Kahana Management SRL, Gaia Energy SRL, Upupa Development SRL, Requipo International SRL și Fluentstate SRL (administrator).
 
În 2022, Property Development Two SRL a declarat 0 angajați, pierderi aproape 680.000 de lei și cifra de afaceri 0.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
PUZ pentru documentația de urbanism în Cartierul Compozitorilor nu se suspendă și nici nu se anulează (MINUTA)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii