Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avantech Cont SRL, la judecată cu Consiliul Local Constanța, primăria și arhitectul șef

ro

10 Jul, 2023 09:41 1120 Marime text


Avantech Cont SRL din Constanța a chemat în judecată municipalitatea, dar și arhitectul șef al municipiului, într-o acțiune înregistrată recent pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului!
 
Dosarul are numărul unic 4722/118/2023 și obiect „anulare act administrativ HCL nr. 175/27.04.2023“.
 
Părți în cauză sunt Avantech Cont SRL, în calitate de reclamant, iar Consiliul Local Constanța, Municipiul Constanța prin Primar, Primarul Municipiului Constanța și Arhitectul șef al Municipiului Constanța Dan Petre Leu sunt pârâții.
 
Până la acest moment nu a fost stabilită data primei înfățișări în cauză.
 
Potrivit datelor oficiale, HCL Constanța nr. 175/27.04.2023 vizează aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Avantech Cont“, Municipiul Constanța, inițiator fiind Municipiul Constanța.
 
Astfel, PUZ vizează o suprafață de șapte hectare, situată în cartierul Tomis Nord, fiind delimitată de strada Suceava, aleile Argeș și Capidava.
 
Valabilitatea PUZ este de zece ani de la data aprobării hotărârii.
 
Ca o paranteză, la începutul acestui an, pe 6 ianuarie 2023, Primăria Constanța a eliberat CU 72 prin care societatea nu poate utiliza documentul pentru Construire imobil P+4E – spații comerciale și locuințe colective la adresa din Constanța, strada Dobrilă Eugeniu, zona bloc R2, întrucât era necesară elaborarea și aprobarea unui PUZ.
 
Tot ca o paranteză, în noiembrie 2021, societatea a câștigat definitiv procesul deschis autorităților locale pentru anularea unui certificat fiscal pentru un teren vizat de Dosarul Retrocedărilor, după ce Fiscul local făcuse mențiuni cu privire la acest dosar în certificat.
 
Curtea de Apel a obligat autoritățile să elibereze un nou certificat fiscal, fără referire la Dosarul Retrocedărilor în cuprinsul său.
 
Terenul vizat de acel litigiu este situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu.
 
Despre Avantech Cont SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 10 iulie 2023, Avantech Cont SRL a fost înființată în anul 2002, are sediul în Constanța, pe strada Țepeș Vodă, nr. 21 și se ocupă de închirierea șu sibînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
Firma are un punct de lucru și în stațiunea Mamaia.
 
Asociați sunt Hristian Șapera și Enache Dardac, ultimul fiind și administratorul societății, iar numele său regăsindu-se și în Nazodi Expres SRL Constanța.
 
Conform sursei citate, în 2022, societatea a declarat 0 angajați, profit peste 41.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 50.000 de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Avantech Cont trebuie să facă PUD dacă vrea să construiască un imobil de patru etaje în Tomis Nord
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii