Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:12 18 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instanța a decis Un nou spațiu pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța!

ro

14 Jan, 2022 00:00 2394 Marime text
  • Tribunalul Constanța a respins ca nefondat apelul declarat de SC Centrul Medical Dorobanți SRL împotriva hotărârii Judecătoriei Constanța.
  • Reprezentanții SCBI Constanța argumentaseră în cadrul procesului că spațiul medical din cartierul Medeea, ce aparține de fapt spitalului și care fusese închiriat societății private, va deveni un nou spital suport pentru pacienții diagnosticați cu Covid-19, în contextul pandemiei.
  • Hotărârea Tribunalului Constanța poate fi atacată în recurs în termen de 30 de zile de la comunicare.
 
Centrul medical din cartierul constănțean Medeea este pe cale să devină un nou spital suport Covid, aparținând de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
 
Totul s-a decis în instanță, unde Tribunalul Constanța a respins ca nefondat apelul declarat de SC Centrul Medical Dorobanți SRL împotriva hotărârii Judecătoriei Constanța.
 
Judecătoria constatase încetat contractul de asociere în participațiune încheiat între Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și firma privată pentru spațiul medical din cariterul Medeea, pe strada Ion Ionescu de la Brad, numărul 4.
 
Reprezentanții SCBI Constanța argumentaseră în cadrul procesului că spațiul medical din cartierul Medeea, ce aparține de fapt spitalului și care fusese închiriat societății private, va deveni un nou spital suport pentru pacienții diagnosticați cu Covid-19, în contextul pandemiei.
 
Procesul s-a desfășurat acum la Tribunalul Constanța, în dosarul 6978/212/2020*, decizia fiind luată de Secția a II-a Civilă a instanței, în completul Apel comercial 7, format din magistrații Aniela Adriana Staicu și Elena Laura Suliman.
 
Potrivit minutei Hotărârii nr. 1535/2021, Tribunalul „respinge ca nefondat apelul formulat de apelanta Centrul Medical Dorobanți în contradictoriu cu intimații Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Centrul de Diagnostic și Tratament Dr. Ciovică SRL, Unitatea Administrativ Teritorială Contanța prin Primar împotriva Sentinței civile nr. 536/22.01.2021 și a Încheierii din 08.12.2020 ale Judecătoriei Constanța“.
 
În continuare, instanța „obligă apelanta să achite intimatei Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa suma de 2.500 de lei şi intimatei Unitatea Administrativ Teritorială Constanţa prin Primar 1.190 de lei cheltuieli de judecată aferente apelului“.
 
Hotărârea Tribunalului Constanța poate fi atacată în recurs în termen de 30 de zile de la comunicare.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Oficial! După incendiul în care au murit șapte oameni
Stela Halichidis l-a dat în judecată pe Primarul Municipiului Constanța, pentru demiterea din fruntea Spitalului de Boli Infecțioase

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii