Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Individul acuzat că a înșelat mai mulți fermieri din Constanța a scăpat de acuzații! Judecătorii au încetat procesul penal - a intervenit prescripția

ro

30 Mar, 2023 13:57 1310 Marime text


Decizie finală în dosarul unui cetățean acuzat că ar fi înșelat mai mulți fermieri din județul Constanța!

Inculpatul (S.R.G) a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracțiunii de înşelăciune în formă continuată.
 
În sarcina inculpatului s-a reţinut prin actul de sesizare că:
 
La data de 08.04.2017, a achiziționat de la fermier un număr de 400 miei, inducându-l în eroare prin prezentarea faptului că îi va achita prețul convenit de 52.700 lei în aproximativ 3 zile, fără însă a avea intenția reală de a plăti, prețul nefiind plătit nici până în prezent, fiind produs un prejudiciu de 52.700 lei.
 
Tot atunci, inculpatul a achiziționat de la un alt fermier un număr de 97 miei, inducându-l în eroare prin prezentarea faptului că îi va achita prețul convenit de  10.000 lei în aproximativ 2 zile, fără însă a avea intenția reală de a plăti, prețul nefiind plătit nici până în prezent, fiind produs un prejudiciu de 10.000 lei.
 
Tot în luna aprilie 2017, cel înc auză este acuzat că a achiziționat un număr de 294 miei, inducându-l în eroare pe fermier prin prezentarea faptului că îi va achita prețul convenit de  44.200 lei în aproximativ 3-4 zile, fără însă a avea intenția reală de a plăti, prețul nefiind plătit nici până în prezent, fiind produs un prejudiciu de 44.200 lei;
 
În final, inculpatul a mai a achiziționat un număr de 84 miei, inducându-l în eroare pe proprietar prin prezentarea faptului că îi va achita prețul convenit de  12.580 lei în aproximativ 3-4 zile, fără însă a avea intenția reală de a plăti, prețul nefiind plătit nici până în prezent, fiind produs un prejudiciu de 12.580 lei.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Medgidia, instanță care a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată (faptă săvârşită în perioada 05-08.04.2017).
 
Instanța a constatat că fapta ce face obiectul prezentei cauze este concurentă cu fapta pentru care inculpatului i-a fost stabilită pedeapsa închisorii de 8 luni printr-o altă sentinţă penală. Magistrații au anulat amânarea executării pedepsei de 8 luni cu închisoare stabilită inculpatului prin sentinţa penală menţionată.
 
Judecătorii au contopit pedeapsa de mai sus cu pedeapsa aplicată prin prezenta şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cuantumul celeilalte, urmând ca în final acesta să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani, 2 luni şi 20 de zile închisoare, cu executare.
 
Ieri, Curtea de Apel a încetat procesul penal faţă de inculpat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată prevăzută de art. 244 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă!

Sursă: portal instante de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii