Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:21 17 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce pași a întreprins Instituția Prefectului la solicitarea USR Constanța de organizare a unui referendum pentru demiterea primarului din Agigea

ro

02 Dec, 2021 00:00 1367 Marime text
  • USR PLUS Agigea a strâns 2000 de semnături pentru organizarea unui referendum local de demitere a primarului PSD Maricel Cîrjaliu
  • Acestea au fost depuse pe 24 septembrie 2021 la Prefectura Constanța
  • O dată cu depunerea semnăturilor, USR Constanța a solicitat organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului Cârjaliu
  • La două luni de la înregistrarea semnăturilor, biroul de presă al Prefecturii Constanța informează că „a fost efectuată verificarea validității semnăturilor și urmează verificarea validității motivelor invocate în cerere”
  • Între timp, pe 22 noiembrie a.c., magistrații de la Tribunalul Constanța au decis dizolvarea Consiliului Local Agigea
     

 
USR PLUS Agigea a strâns 2000 de semnături pentru organizarea unui referendum local de demitere a primarului PSD Maricel Cârjaliu.

Acestea au fost depuse pe 24 septembrie 2021 la Prefectura Constanța.

O dată cu depunerea semnăturilor, USR Constanța a solicitat organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului Cârjaliu.
Cererea de înregistrarea a fost însoțită de motivele demiterii și de semnăturile necesare, conform O.U.G. 57/2019, art. 162.

La două luni de la înregistrarea semnăturilor, biroul de presă al Prefecturii Constanța informează că „a fost efectuată verificarea validității semnăturilor și urmează verificarea validității motivelor invocate în cerere”.

De altfel, primarul Cîrjaliu a declarat că va contesta autenticitatea semnăturilor și modul în care ele au fost strânse, demers justificat, ținând cont de ce s-a întâmplat cu semnăturile AUR, pentru moțiunea de cenzură!

Între timp, pe 22 noiembrie a.c., magistrații de la Tribunalul Constanța au decis dizolvarea Consiliului Local Agigea.

Decizia este definitive și a fost luată în completul CA18 al Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, prezidat de magistratul Raluca Elena Lupu.

Potrivit Codului administrativ, în maximum 90 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești trebuie să se organizeze alegeri parțiale pentru Consiliul Local Agigea.Precizări:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Decizia este definitivă. Magistrații de la Tribunalul Constanța au decis dizolvarea Consiliului Local Agigea

UPDATE. USR PLUS Agigea, conferință de presă în fața Prefecturii Constanța. Se solicită organizarea referendumului de demitere a primarului PSD, Maricel Cîrjaliu (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii