Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:46 08 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închisoare cu executare pentru o falsă reprezentantă a Crucii Roșii. Dosarul a ajuns la Constanța (document)

ro

31 Aug, 2020 00:00 1621 Marime text
  • Inculpata susținea că are spre vânzare articole din echipamentul medical constând în măști chirurgicale, mănuși chirurgicale, tensiometre, medicamente sau creme.
  • Astfel, inculpata reușea să înșele încrederea persoanelor vătămate și să le țină într-o anumită cameră pe perioada cât ea căuta prin locuință bunuri pe care să le sustragă.

Judecătorii Curții de Apel Constanța au fost investiți la finele săptămânii trecute cu soluționarea unui dosar penal instrumentat de procurorii din Tulcea, cauză în care o femeie, de 40 de ani, este acuzată că a sustras din casele mai multor tulceni diverse bunuri și bani.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii din Tulcea spun că inculpata le spunea victimelor sale că este reprezentantă a Crucii Roșii și că are spre vânzare articole din echipamentul medical constând în măști chirurgicale, mănuși chirurgicale, tensiometre, medicamente sau creme. Astfel, inculpata reușea să înșele încrederea persoanelor vătămate și să le țină într-o anumită cameră pe perioada cât ea căuta prin locuință bunuri pe care să le sustragă.
 
În primă instanță, Judecătoria Tulcea a dispus condamnarea femeii la cinci ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată (zece acte materiale), în stare de recidivă postexecutorie. Femeia este acuzată de șapte infracțiuni de furt calificat, o tentativă de furt calificat și o infracțiune de furt calificat în formă continuată.
 
În motivarea deciziei, judecătorii arată că, sub aspectul laturii subiective , vinovăția se materializează în acest caz sub forma intenției directe întrucât inculpata a prevăzut și a urmărit în mod direct rezultatele socialmente periculoase ale faptelor sale, respectiv cunoscând că nu deținere calitățile sub care se recomanda, urmărea pătrunderea în locuințele persoanelor vătămate și sustragerea din acestea de bunuri sau valori.
 
Așa cum am arătat și în considerentele anterior expuse, inculpata premedita fiecare faptă săvârșită, pregătind toate mijloacele necesare săvârșirii acesteia, după cum urmează: alimente cu care să înduplece persoanele vătămate să îi permită accesul în locuință, articole din echipamentul medical constând în măști chirurgicale, mănuși chirurgicale, tensiometre, etc . pentru a părea credibilă în fața persoanelor vătămate, medicamente, creme, etc . cu care să înșele încrederea persoanelor vătămate și să le țină într-o anumită cameră pe perioada cât ea căuta prin locuință bunuri pe care să le sustragă.
 
Citește și
 
DNA, flagrant lângă Policlinica cu plată din Constanța
Întâlnire de gradul 0, cu pistolul pe bordul mașinii, în zona Poliţiei Transporturi (rechizitoriu)


Închisoare cu executare, în primă instanță, pentru un fost primar din Constanța. Apelul dosarului, amânat

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii