Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:16 29 11 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închisoare cu executare, în primă instanță, pentru un fost primar din Constanța. Apelul dosarului, amânat

ro

29 Aug, 2020 00:00 1494 Marime text
  • Fostul primar al comunei Seimeni a fost condamnat în primă instanță la cinci ani şi opt luni de închisoare cu executare.
  • Tot în prezenta cauză, Amalia Trifan, secretarul localităţii, a fost condamnată, tot în primă instanță, la un an și șase luni de închisoare cu suspendarea executării pe o durată de patru ani.

Ieri, la Curtea de Apel Constanța a avut loc un nou termen în dosarul în care Lucian Blaj, fostul primar al comunei Seimeni, a fost condamnat în primă instanță la cinci ani şi opt luni de închisoare cu executare. Procesul a fost amânat pentru data de 24 septembrie.
 
Tot în prezenta cauză, Amalia Trifan, secretarul localităţii, a fost condamnată, tot în primă instanță, la un an și șase luni de închisoare cu suspendarea executării pe o durată de patru ani.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
Amintim că fostul edil al comunei Seimeni a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lâgă Judecătoria Medgidia pentru abuz în serviciu, abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale), abuz în serviciu în formă continuată ((45 de acte materiale, concesionarea islazului) și instigare la fals intelectual și instigare la fals material în înscrisuri oficiale.
 
Asta în timp ce Amalia Trifan, secretarul localităţii, este suspectat de fals intelectual în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și uz de fals.
 
În actul de sesizare a instanței s-a reținut, în esență, următoarea situație de fapt:
 
„Inculpatul Lucian Blaj începând cu data de 26 aprilie 2012, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, cu încălcarea dispozițiilor legale în materie, în calitate de primar al comunei Seimeni, a încheiat fără licitație și fără hotărâre de consiliu local, 45 de contracte de concesiune având ca obiect suprafețe de teren din islazul comunei Seimeni, cu consecința ieșirii din patrimoniul Unității Administrativ Teritoriale Seimeni a dreptului de folosință a cca 1.000 hectare dar și a pierderii indemnizațiilor și subvențiilor în cuantum total de 374.902,81 lei“.
 
„În cursul anului 2015, a determinat-o pe inculpata Amalia Trifan să întocmească în dublu exemplar HCL 24/26. 04. 2015 și proiectul de hotărâre, ambele cu conținut fals, în sensul înlocuirii numelui primarului Lucian Blaj din textul inițial (la rândul lui fals) cu numele consilierului (...), acțiune urmată de imitarea semnăturilor numitei (...). În cursul anului 2009, inculpatul Lucian Blaj a inițiat și susținut un proiect de hotărâre de consiliu local în baza căreia, ulterior, a cumpărat fără licitație un lot de teren în suprafață de 400 mp, cu încălcarea dispozițiilor legale în materie și la un preț de 3 ori mai mic decât cel prevăzut în grila notarială aplicabilă la momentul înstrăinării , cu consecința ieșirii din patrimoniul Unității Administrativ Teritoriale Seimeni a dreptului de proprietate a supra acestui imobil dar și a prejudicierii Consiliului Local Seimeni cu suma de 1.480 lei. În anul 2009 și în anul 2012, inculpatul Lucian Blaj a inițiat și susținut două proiecte de hotărâre de consiliu local în baza cărora, ulterior, (...) a cumpărat fără licitație suprafața de 104 hectare teren, inclusiv islaz, cu încălcarea dispozițiilor legale în materie și la un preț mult mai mic decât cel prevăzut în grila notarială aplicabilă la momentul înstrăinării , cu consecința ieșirii din patrimoniul Unității Administrativ Teritoriale Seimeni a dreptului de proprietate a supra acestor imobile dar și a prejudicierii Consiliului Local cu suma de 68.175,364 lei“.

 
„Inculpata Amalia Trifan în calitate de secretar al comunei Seimeni, în cursul anul ui 2015 a întocmit în fals  HCL 24/26. 04. 2015 și proiectul aferent acesteia, (documente întocmite într-o formă inițială, tot false, la data de 30.05.2012) în sensul înlocuirii numelui primarului Amalia Trifan cu numele consilierului (...), acțiune urmată de imitarea semnăturilor numitei (...) , a consemnat în mod nereal în registrul de hotărâri al primăriei pentru anul 2012 (fila 70), existența HCL 24/26.04.2012 și presupusul conținut al acesteia deși la data de 26.04.2012 aceasta nu lucra în cadrul Primăriei Seimeni și ulterior a remis personalului Serviciului Juridic al Instituției Prefectului județului Constanța pentru arhivare un exemplar fals al HCL 24/26. 04. 2012 și al proiectului de hotărâre“, se mai arată la dosarul cauzei.  
 
Citește și
 
Fonduri nerambursabile
Un afacerist și un responsabil tehnic din partea Arhiepiscopiei Tomisului, trimiși în judecată de DNA Constanța. Urmează un nou termen


„O conduită morală ireproșabilă“
Forțe proaspete pentru Anticorupția constănțeană


 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii