Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:27 20 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGPR nu recunoaşte victoria obţinută în instanţă de Bogdan Despescu, fostul şef al Poliţiei Române

ro

29 Nov, 2018 00:00 2647 Marime text
Inspectoratului General al Poliţiei Române au contestat decizia Tribunalului Bucureşti, din data de 5 septembrie, în dosarul în care chestorul-şef de poliţie Bogdan Despescu a chemat în instanţă Ministerul Afacerilor Interne şi Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, pe data de 5 septembrie, Tribunalul Bucureşti a admis în parte acţiunea şi a „obligat pârâtul IGPR să emită actele prin care să recalculeze salariul de bază lunar al reclamantului în care să includă şi sporul de doctorat de 15%, începând cu 29.03.2015 şi până la data de 31.07.2016 şi să plătească reclamantului diferenţele de drepturi salariale dintre sumele primite şi sumele rezultate în urma recalculării, actualizate cu indicele de inflaţie şi dobânda legală, până la data plăţii efective şi respinge ca prescrise pretenţiile reclamantului aferente perioadei 28.07.2010- 29.03.2015“.
 
Prezenta cauză a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti, la finele lunii martie, Bogdan Despescu având calitatea de reclamant, iar Ministerul Afacerilor Interne şi Inspectoratul General al Poliţiei Române sunt pârâţi.
 
Amintim că, la jumătatea lunii ianuarie, chestorul-şef de poliţie Bogdan Despescu a fost eliberat din funcţia de inspector-şef al Poliţiei Române, în contextul scandalului sexual în care un poliţist este acuzat de pedofilie.
 
După eliberarea sa din funcţia de inspector-şef al IGPR, Bogdan Despescu a fost pus la dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române. Printr-un document oficial remis la solicitarea cotidianului ZIUA de Constanţa, Poliţia Română a informat că „domnul chestor-şef de poliţie Despescu Bogdan îndeplineşte, la Cabinetul inspectorului general, sarcini de asigurare a suportului decizional al conducerii Poliţiei Române, pe probleme de analiză şi planificare strategică, precum şi de fundamentare şi elaborare a proiectelor de acte normative, în legătură cu organizarea şi funcţionarea structurilor de poliţie“.
 
Potrivit CV-ului postat pe site-ul Poliţiei Române, în perioada 8.04.2014 - 19.07.2014, Bogdan Despescu a fost împuternicit inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, iar în perioada 20.07.2014 - 10.12.2015 a fost inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii