Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:55 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Constanţa, victorie importantă în instanță!

ro

09 Feb, 2021 00:00 568 Marime text
  • Președinte HC Dobrogea Sud Constanța este Ionuț Stănescu.

Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat ieri în dosarul (3659/118/2019) în care Unitatea Administrativ Teritorială a Judeţului Constanţa a chemat în instanță Asociaţia Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa, continuatoarea clubului HCM Constanța, fostă multiplă campioană a României!

Prin cererea înregistrată inițial pe rolul Tribunalului Constanța, UAT Constanţa, în contradictoriu cu Asociaţiei Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa, a solicitat obligarea asociației la plata sumei de 720.057,58 lei (compusă din: 497.140 lei - debit principal și 222.917,58 lei - dobânzi și majorări de întârziere calculate la data de 31.05.2019 ), actualizată cu dobânda legală și majorările de întârziere la data plății efective. În motivare se arată că între Judetul Constanta și Asociația Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa s-a încheiat Contractul de finanțare nerambursabilă pentru activitatea sportivă nr.(...)/28.06.2016, în baza art.2 din contract a virat beneficiarului - Asociaţia Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa - suma de 2.460.057,30 lei pentru finanțarea Proiectului sportiv „Handbal pentru Constanța“.

Tribunalul Constanța, în primă instanță, a admis în parte acţiunea UAT Constanța și a dispus obligarea Asociaţiei Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa la plata sumei de „231.167 de lei debit principal reprezentând premii/recompense antrenori, specialişti şi tehnicieni, personal salariat şi voluntari, cazare antrenor divizia A, taxe serviciul de emigrări, taxe transfer sportivi şi la plata sumei de 103.655,29 lei reprezentând dobânzi şi majorări de întârziere calculate la data de 31.05.2019, actualizată cu dobânda legală şi majorările de întârziere la data plăţii efective“.

Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, atît de Unitatea Administrativ Teritorială a Judeţului Constanţa, cât și de Asociaţia Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa.

Ieri, Curtea de Apel Constanța respins ca nefondat recursul declarat de UAT Constanța și a admis acțiunea promovată de Asociaţia Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa.

Pe cale de consecință, Curtea de Apel a respins ca nefondată cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Constanţa în contradictoriu cu pârâta Asociaţia Sportivă Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa.

Decizia de ieri este definitivă.


Citește și

Un proces cu o miză de sute de mii de lei
Curtea de Conturi și urmările finanțării proiectului „Handbal pentru Constanța“

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii