Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:01 21 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gruparea a lovit în 12 judeţe ale ţării Patru persoane acuzate de înşelăciune prin metoda „Pomana“, eliberate din arestul constănţean

ro

26 Aug, 2017 00:00 1287 Marime text
Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au dispus, ieri, punerea în libertate a patru persoane trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa pentru înşelăciune, prin metoda „Pomana“. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
În cauză au fost deferiţi Justiţiei 31 de persoane, inculpaţii fiind domiciliaţi în oraşele Constanţa, jud. Constanţa, Ploieşti, Câmpina şi Mizil, jud. Prahova, respectiv Călăraşi, jud. Călăraşi.
 
În sarcina inculpaţilor s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, tâlhărie, furt calificat, complicitate la furt calificat şi tentativă la infracţiunile de furt calificat, constând în aceea că, în perioada mai-septembrie 2016, au acţionat în mod coordonat şi organizat săvârşind 68 de tâlhării şi furturi din locuinţe prin modul de operare „oferire de bunuri de pomană“.
 
Aceştia abordau victimele infracţiunilor, de cele mai multe ori persoane vârstnice, trecute de 80 de ani, şi, pretextând că oferă alimente de pomană în memoria unei persoane decedate sau oferindu-se să cumpere bunuri uzate la preţuri avantajoase, le-au câştigat acestora încrederea şi au pătruns în locuinţele lor, situate în 12 judeţe ale ţării, Constanţa, Galaţi, Vrancea, Giurgiu, Gorj, Vâlcea, Olt, Călăraşi, Argeş şi Prahova, Mehedinţi, Cluj, precum şi în municipiul Bucureşti, de unde au sustras sau au încercat să sustragă bijuterii din aur, bunuri de valoare şi sume importante, folosind violenţa în cazul în care erau surprinşi de victime în timpul furtului.
 
Valoarea totală a prejudiciului depăşeşte 500.000 de euro. În cauză au fost luate măsuri asigurătoare asupra a 11 imobile (case şi apartamente), nouă autoturisme şi 17 conturi bancare.
 
Menţionăm că sesizarea instanţei de judecată cu rechizitoriu reprezintă o etapă procesuală prevăzută de Codul de Procedură Penală, situaţie care nu poate înfrânge în niciun mod prezumţia de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii