Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. La ce metode apelează infractorii care vă pot lăsa în doar câteva clipe fără toate economiile

ro

12 Apr, 2017 23:05 2870 Marime text
Infractorii au devenit din ce în ce mai inventivi şi reuşesc să scaotă bani de la cetăţenii, în general persoane în vârstă, mai naivi. De la deja celebra metodă Accidentul, care a reuşit să păcălească sute de persoane până la Metoda Pomana, hoţii pun mâna pe economiile de o viaţă ale pensionarilor care cred poveştile spuse de cei care le bat la uşă sau îi sună la telefon. 

Tocmai pentru a reduce numărul victimelor care pică în plasa acestor infractori, poliţiştii constănţeni au lipit afişe în scările de bloc din municipiul Constanţa prin care le arată cponstănţenilor care sunt metodele prin care infractorii reuşesc să-i jefuiască. 

Astfel, poliţiştii le atrag atenşia constănţenilor că prin metoda Accidentul, hoţul sună la telefon şi sub pretextul că o rudă apropiată a fost implicată într-un accident rutier solicită bani pentru ca presupusa victimă să nu depună plângere.

Metoda De la Gaze, de la Deratizare sau de la Lumină este cea mai folosită de cei care intră în locuinţe şi profitând de neatenţia proprietarilor fură bunuri de valoare. 

Metoda Pomana este cea prin care diverse persoane intră în locuinţe sub pretextul că vor să ofere ceva de pomană şi, în timp ce unul dintre suspecţi ţine victima ocupată, cel de-al doilea cotrobăie prin casă şi fură obiecte de valoare. 

Metoda "Regelui Cioabă" este cea prin care suspecţii oferă pe stradă bijuterii din aur în schimbul celor deţinute de păgubiţi.

Metoda Premiul de la televiziuni sau companii de telefonie este folosiută de suspecţi care sună şi anunţă că s-a câştigat un premiu. Pentru a intra în posesia acestuia victimele trebuie să achite o taxă. 

Metoda Promoţiilor de la Supermarket este cea prin care suspecţii se prezintă la uşă cu diverse promoţii. În timp ce unul vă cere o cană cu apă compplicele fură din casă tot ce găseşte de valoare. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii