Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1 Metoda „Pomana“, subiectul unei conferinţe de presă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța

ro

14 Dec, 2016 12:10 2420 Marime text
 

Azi, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța are loc o conferință de presă în cadrul careia sunt prezentate detaliile unui caz instrumentat de magistrații acestei unități de parchet.

Pe scurt, 31 de persoane au fost trimise în judecată fiind acuzate de înşelăciune prin metoda "Pomana".

Una dintre persoanele trimise în judecată ar fi o femeie care ar fi fost graţiată în trecut.

UPDATE 1, ora 12.38

Oficial de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa:

„La data de 14.12.2016 Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a dispus trimiterea in judecata a inculpaţilor ANDREI PETRA, ANDREI AURELIA, MOCANU LĂCRĂMIOARA, GHEORGHE FLORICA, MOCANU GAROFITA, MOCANU STRUGUREL, ŞTEFAN CADOLAR, MIHAI MARIAN,   ILIE WALTER-IONUŢ, MOCANU VASILICA, GHEORGHE LUMINIŢA, MECIC SPERANTA,  NUŢU ION-DANIEL, MOCANU PARDALIAN, CULEA LUCIAN ZORRO, ŞTEFAN SILVER, MIHALACHE GHEORGHE-VIOREL, MECIC REMUS, STAN MIRCEA-LUCIAN, MECIC  GHIOCEL, MECIC  PRINŢU, ŞTEFAN VASILE, MECIC  ADRIAN, GHEORGHE EUGENIA, MUSTAFA LILIANA, ANDREI SANDA, CULEA IRINA, TEODORESCU CRISTINA-VICTORIŢA, ŞTEFAN ARGENTINA, SIMION GAROFITA, GHEORGHE LOVENTICA si STAN ELENA CRENGUTA,  inculpații fiind domiciliați în oraşele Constanţa, jud. Constanţa, Ploieşti, Câmpina şi Mizil, jud. Prahova, respectiv Călăraşi, jud. Călăraşi.

Fata de cei sus menționați  la data de 21.09.2016, judecătorul a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile,  dar şi arestarea în lipsă a inculpaţilor MIHAI MARIAN, MUSTAFA LILIANA, CULEA LUCIAN-ZORO, MECIC  SPERANŢA, GHEORGHE FLORICA, MOCANU GAROFIŢA, care se sustrăgeau urmăririi penale.

In sarcina acestora s-a reținut săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, tâlhărie, furt calificat, complicitate la furt calificat şi tentativă la infracţiunile de furt calificat, constând in aceea ca  în perioada mai-septembrie 2016, au acționat in mod coordonat si organizat săvârșind un număr de 68 de tâlhării si furturi din locuinţe prin modul de operare „oferire de bunuri de pomana”.

Aceștia abordau victimele infracţiunilor, de cele mai multe ori persoane vârstnice, trecute de 80 de ani şi, pretextând că oferă  alimente cu titlu de pomană în memoria unei persoane decedate sau oferindu-se sa cumpere bunuri uzate la preturi avantajoase, le-au câştigat acestora încrederea şi au pătruns în locuinţele persoanelor vătămate,  situate  în 12 judeţe ale tării, judeţele Constanţa, Galaţi, Vrancea, Giurgiu, Gorj, Vâlcea, Olt, Călăraşi, Argeş şi Prahova, Mehedinți, Cluj precum şi în mun. Bucureşti de unde au sustras sau au încercat să sustragă bijuterii din aur, bunuri de valoare şi importante sume de bani, folosind violenta in cazul in care erau surprinși de victime in timpul furtului.

Valoarea totala a  prejudiciului depășește 500.000 euro.

In cauza au fost luate masuri asiguratorii asupra a 11 imobile (case si apartamente), 9 autoturisme si 17 conturi bancare.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Constanţa la data de 14.12.2016,  spre competentă soluţionare.

Menţionăm că sesizarea instanţei de judecată cu rechizitoriu reprezintă o etapă procesuală prevăzută de Codul de procedură penală, situaţie care nu poate înfrânge în niciun mod prezumţia de nevinovăţie“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii