Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:40 24 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Hari Constantinescu, condamnat în Marea Britanie la zece ani de închisoare, va fi adus în România

ro

24 Feb, 2020 00:00 847 Marime text

George Hari Constantinescu, condamnat de Curtea Coroanei din Ipswich - Marea Britanie (Ipswich Crown Court) la zece ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de viol, va fi adus în România! În ţară, inculpatul va executa şase ani de detenţie, reprezentând limita maximă specială a pedepsei prevăzută de legea penală română pentru infracţiunea de tentativă de viol.


Judecătorii Secţiei Penale şi pentru cauze penale cu minori şi de familie din Curtea de Apel Constanţa au admis sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi au dispus transferarea persoanei condamnate George Hari Constantinescu, în prezent aflată în stare de detenţie pe teritoriul Marii Britanii, într-un penitenciar de pe teritoriul României. Instanţa din Constanţa a constatat că fapta este incriminată de legea română drept infracţiunea de tentativă de viol prev. de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 218 alin. 1 şi alin. 3 lit. f Cod penal şi au dispus adaptarea pedepsei de zece ani închisoare aplicată prin hotărârea nr. T20177050 din data de 24.08.2017 pronunţată de Curtea Coroanei din Ipswich - Marea Britanie (Ipswich Crown Court), în sensul reducerii acesteia la şase ani de închisoare, reprezentând limita maximă specială a pedepsei prevăzută de legea penală română pentru infracţiunea de tentativă de viol.
 

Transferat în România


„Dispune transferarea persoanei condamnate Constantinescu George-Hari, în prezent aflată în stare de detenţie pe teritoriul Marii Britanii, într-un penitenciar de pe teritoriul României, în vederea executării pedepsei de 6 ani de închisoare. Dispune executarea în România, potrivit dispoziţiilor Codului de procedură penală, a pedepsei de 6 ani închisoare aplicată condamnatului Constantinescu George-Hari pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de viol prevăzută de secţiunea 1 ( 1) din Legea privind tentativele la infracţiuni din anul 1981, din Marea Britanie, faptă incriminată de legea română drept infracţiunea de tentativă de viol prev. de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 218 alin. 1 şi alin. 3 lit. f Cod penal. Deduce din pedeapsa de 6 ani închisoare aplicată condamnatului Constantinescu George-Hari perioada de 936 zile închisoare executată de la data de 06.03.2017 la data de 27.09.2019, precum şi perioada executată în continuare de la data de 27.09.2019 la zi“, potrivit minutei judecătoreşti.


Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.


În prezentul dosar, Constantinescu George-Hari a fost condamnat alături de Dănuţ Gheorghe, sentinţa fiind dată în 2017 Curtea Coroanei din Ipswich – Marea Britanie (Ipswich Crown Court). Procesul a durat două săptămâni şi jumătate.


Citeşte şi:


Arest la domiciliu pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului
Ce obligaţii are Ioan Albu, fostul prefect al judeţului Constanţa


Primăria Constanţa solicită în instanţă prima tranşă de bani din cadrul proiectului „Ziua Chitarelor”, eveniment organizat de Asociaţia Centrul pentru Resurse Civice

Nouă ani de închisoare pentru un fost ofiţer din Poliţia Judeţului Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii