Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:08 31 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furt din sala de sport din Medgidia! Doi copii, arestați

ro

18 Nov, 2022 12:49 2824 Marime text


Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au formulat propunere privind luarea măsurii arestului preventiv, faţă de inculpaţii:

Ş.G. în vârstă de 16 de ani, din sat Castelu, jud. Constanţa, aflat în stare de reţinere, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat,  faptă prev. de art. 228 alin.(1) rap. la art 229 alin.(1) lit.b şi d din Codul penal, cu aplicarea art. 113 şi următoarele din Codul penal.

I.B. în vârstă de 16 de ani, din mun. Medgidia, jud. Constanţa, aflat în stare de reţinere, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, faptă prev. de art. 228 alin.(1) rap. la art 229 alin.(1) lit.b şi d din Codul penal, cu aplicarea art. 113 şi următoarele din Codul penal.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că, în noaptea de 04/05.11.2022, în intervalul orar 23.30-23.50 inculpaţii Ș.G. şi I.B., au pătruns, prin forțarea unei uși de acces, în incinta  Sălii de Sport „Iftimie Ilisei”, din mun. Medgidia, de unde au sustras un sac pentru mingi și o cutie din carton de culoare albă care ar fi conţinut o boxă tip Bluetooth.

În continuare, aceştia au spart geamul unui tonomat montat în incinta Sălii de Sport „Iftimie Ilisei” aparținând persoanei vătămate G. G. Ș. II, de unde au sustras dulciuri și băuturi răcoritoare, pe care le-au transportat în sacul sus-menţionat.

Prin faptele comise, inculpaţii au creat persoanei vătămate C.S.M., un prejudiciu în valoare de aproximativ 5.000 de lei, iar persoanei vătămate  G.G.Ș. II, un prejudiciu în valoare de 1320 de lei.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.


 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii