Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:59 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul șef al Internelor din Poliția Constanța merge la închisoare

ro

12 Jan, 2017 16:08 9732 Marime text
Comisarul-şef de poliţie Nicu Ion, fostul comandant al Biroului Control Intern, al Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa şi al Poliţiei oraşului Hârşova, a fost condamnat azi la închisoare cu executare. El a primit 3,2 ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă și a fost luată de magistrații Andreea Ianca și Dan Iulian Năstase. 

Nicu Ion a fost deferit Justiţiei, aproape de începutul lunii 2014, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care l-au acuzat de şantaj, tentativă la efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia şi fals în declaraţii.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „în luna iunie a anului 2012, inculpatul Ion Nicu, în calitate de comisar-şef de poliţie, a constrâns o persoană, medic în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, să întocmească reţete pentru medicamente compensate de la bugetul Casei de Asigurări de Sănătate, pe care să le trimită farmaciilor aparţinând SC Venita Lau & Mar SRL (aparținând unor apropiați ai inculpatului), urmând ca acestea să nu elibereze efectiv medicamentele, dar să deconteze reţetele de la buget“. 

Medicul ar fi Diana Lilia Bandrabur.
 
„În baza unei înţelegeri, inculpatul urma să îşi însuşească o parte din sumele de bani obţinute de societatea comercială prin această modalitate. În luna martie a anului 2013, inculpatul Ion Nicu, comisar-şef de poliţie, a angajat un avocat care a efectuat demersurile necesare înfiinţării SC Nikos Pharm Distribution SRL, căruia i-a plătit onorariul pentru munca depusă, a depus capitalul social al societăţii, a achitat taxele necesare înfiinţării, a încheiat mai multe acte juridice în numele firmei, iar ulterior a depus declaraţii la organele fiscale, toate cu scopul de a efectua activităţi lucrative prin intermediul societăţii arătate.
 
La data de 7 mai 2013, inculpatul Ion Nicu a declarat, în mod mincinos, în cuprinsul declaraţiei de interese date în condiţiile legii, că nu este asociat sau administrator la vreo societate comercială, deşi întrunea ambele calităţi în cadrul SC Nikos Pharm Distribution SRL“, se mai arată în rechizitoriul celor de la Anticorupţie.

In prima instanta, iuliana Radu, judecător al Tribunalului Constanţa, l-a condamnat pe Ion Nicu la trei ani de închisoare cu suspendare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii