Fostul campion la box Marian Gîndac și un alt bărbat, condamnați pentru șantaj! Cazul ajunge la Curtea de Apel Constanța
Fostul campion la box Marian Gîndac și un alt bărbat, condamnați pentru șantaj! Cazul ajunge la Curtea de


Un caz de șantaj din Constanța ajunge în atenția magistraților Curții de Apel Constanța, după ce doi inculpați au formulat apel împotriva condamnărilor primite.
Unul dintre bărbații cercetați penal este fostul campion la box Marian Gîndac, iar cel de-al doilea este Vlad Mihai Eugen.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 23 ianuarie - 1 februarie 2024, cei doi bărbați ar fi constrâns persoana vătămată să le remită suma respectivă de bani, prin amenințări cu acte de violență fizică și distrugere.
În primă instanță, la finalul lunii aprilie, anul curent, cei doi au primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare sub termen de supraveghere de 3 ani, pentru presupusa faptă de șantaj. De asemenea, instanța a stabilit ca cei doi să presteze muncă neremunerată în folosul comunității și i-a obligat, printre altele, la plata a câte 2.500 de lei, reprezntând cheltuieli judiciare avansate de stat.
MINUTA
Soluția pe scurt: DOSAR 8964/212/2024 HOT. În temeiul art. 207 alin. (1) şi (3) c.pen. cu aplic. art. 396 alin. (10) c.proc.pen. condamnă inculpatul V.M.E. (,....) la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.
În temeiul art. 72 c.pen. deduce din pedeapsa pronunţată durata reţinerii din data de 05.02.2024. În temeiul art. 91-92 c.pen. suspendă executarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, termen care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe.
Încredinţează supravegherea inculpatului către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa. În temeiul art. 93 alin. (1) c.pen. obligă inculpatul să respecte următoarele măsuri de supraveghere pe durata termenului de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlarea mijloacelor sale de existenţă.
În temeiul art. 93 alin. (2) c.pen. obligă inculpatul să execute următoarele obligaţii pe durata termenului de supraveghere: - să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probaţiune Constanţa sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.
În temeiul art. 93 alin. (3) c.pen. obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa sau la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa. În temeiul art. 91 alin. (4) c.pen. atrage atenţia inculpatului asupra conduitei sale viitoare. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 96–97 c.pen. privind consecinţele la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere.
În temeiul art. 207 alin. (1) şi (3) c.pen. cu aplic. art. 396 alin. (10) c.proc.pen. condamnă inculpatul G. M. (....) la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.
În temeiul art. 72 c.pen. deduce din pedeapsa pronunţată durata reţinerii din data de 05.02.2024.
În temeiul art. 91-92 c.pen. suspendă executarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, termen care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe.
Încredinţează supravegherea inculpatului către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa. În temeiul art. 93 alin. (1) c.pen. obligă inculpatul să respecte următoarele măsuri de supraveghere pe durata termenului de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlarea mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. (2) c.pen. obligă inculpatul să execute următoarele obligaţii pe durata termenului de supraveghere: - să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probaţiune Constanţa sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.
În temeiul art. 93 alin. (3) c.pen. obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile la Primăria/Consiliul Local Ovidiu sau la Primăria/Consiliul Local Năvodari. În temeiul art. 91 alin. (4) c.pen. atrage atenţia inculpatului asupra conduitei sale viitoare. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 96–97 c.pen. privind consecinţele la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere. În temeiul art. 397 c.proc.pen. rap. la art. 25 c.proc.pen. respinge ca neîntemeiată acţiunea civilă.
În temeiul art. 274 alin. (1) c.proc.pen. obligă inculpaţii să plătească fiecare câte 2.500 lei cheltuieli judiciare avansate de stat în cuantum total de 5.000 lei, din care 2.000 lei reprezintă cheltuieli judiciare efectuate pe parcursul urmăririi penale.
Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 30 aprilie 2025. Președinte,
Document: Hotarâre 555/2025 30.04.2025
Toate părțile din dosar au contestat soluția Judecătoriei Constanța, iar cazul a intrat în atenția Curții de Apel Constanța, pe rolul căreia luni, 19.05.2025, a fost înregistrat dosarul cu indicativul 8964/212/2024.
Instanța a stabilit ca examinarea tuturor contestațiilor să se desfășoare la un termen de judecată programat în luna septembrie a acestui an.

Oficial de la IPJ Constanța
La data de 5 februarie 2024, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța - Serviciul Municipal de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au reținut, pentru 24 de ore, doi bărbați, de 49 de ani, respectiv 60 de ani, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
„Astfel, la data de 5 februarie 2024, aceștia au fost prinși în flagrat delict, într-un local, la scurt timp după ce ar fi primit 2.500 de lei de la persoana vătămată, un bărbat, de 42 de ani.
Din cercetările efectuate în dosar a rezultat că, în perioada 23 ianuarie - 1 februarie 2024, cei doi bărbați ar fi constrâns persoana vătămată să le remită suma respectivă de bani, prin amenințări cu acte de violență fizică și distrugere.
Bărbații au fost reținuți, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj, conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța”, se arată în comunicatul IPJ Constanța.
Surse apropiate anchetatorilor arată că unul dintre autori ar fi cunoscutul boxer (fost campion național) Marian Gândac.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Flagrant în Constanța, pentru șantaj. În dosar ar fi cercetat și fostul campion național la box Marian Gândac (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp