Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:09 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul arhitect șef al Primăriei Tulcea pierde procesul cu Agenția de Integritate, a decis Curtea de Apel Constanța (MINUTA)

ro

21 Jun, 2023 14:11 1583 Marime text
Justițiabili și jandarmi, la instanță. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Decizia Curții de Apel Constanța poate fi atacată în recurs.
Filip Raicu, fostul arhitect șef al Primăriei Tulcea, a pierdut azi, 21 iunie 2023, procesul deschis Agenției Naționale de Integritate pentru anularea raportului întocmit de inspectori!
 
Cazul s-a judecat la Constanța, iar judecătorii de la Curtea de Apel au decis azi să respingă ca nefondată cererea de anulare a raportului formulată de Filip Raicu.
 
Decizia Curții de Apel Constanța poate fi atacată în recurs.
 
Iată minuta hotărârii pronunțate în urmă cu scurt timp în dosarul 7746/2/2022:
 
„Admite excepția tardivității cererii completatoare. Respinge cererea completatoare ca fiind tardiv formulată. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Filip Raicu în contradictoriu cu pârâta Agenția Națională de Integritate ca nefondată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Constanța, sub sancțiunea nulității cererii“.
 
Acum, decizia poate fi atacată în recurs, caz în care dosarul va fi trimis pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.
 
Amintim,  în cauză, Filip Raicu a chemat în judecată Agenția Națională de Integritate, după ce inspectorii de integritate au vorbit în cazul său de conflict de interese administrativ și despre sesizarea Parchetului Curții Supreme.
 
În luna octombrie 2022, ANI a dat un comunicat de presă în care a vorbit despre conflict de interese administrativ în legătură cu Filip Raicu.
 
Potrivit Angeției Naționale de Integritate, „în calitate de arhitect șef în cadrul Primăriei Tulcea, Raicu Filip a semnat și aprobat o serie de documente între Primăria Tulcea și societatea comercială în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de asociat, avize care au produs un folos material pentru aceasta“.
 
Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 și art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003“, potrivit ANI.
 
„Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Raicu Filip a infracţiunii de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul Penal (text în vigoare până la data de 28.07.2017) și respectiv, a infracţiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal (text în vigoare începând cu data de 28.07.2017), întrucât în perioada exercitării atribuțiilor de serviciu (2016 – 2022), a aprobat o serie de documente pentru mai multe persoane fizice și juridice care au încheiat contracte de servicii cu societatea comercială la care soția persoanei evaluate deține calitatea de asociat“, spune ANI.
 
Pe de altă parte, inspectorii de integritate au mai precizat că „persoanele evaluate (nr., printre care și Raicu Filip) au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii